موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب
Menu
با حضور دبیر علمی اردو

نشست خبری نخستین اردوی بانوان شاعر انقلاب اسلامی برگزار شد

27 فروردین 1393 04:22 | 0 نظر
Article Rating | امتیاز: با 0 رای
 نشست خبری نخستین اردوی بانوان شاعر انقلاب اسلامی برگزار شد

شهرستان ادب: نشست خبری نخستین اردوی بانوان شاعر انقلاب اسلامی، از سری اردوهای دوره‌ی آموزشی شعر جوان انقلاب اسلامی «آفتابگردان‌ها» عصر امروز  ۲۶فروردین۱۳۹۳ با حضور میلاد عرفان‌پور مدیر دفتر شعر موسسه‌ی فرهنگی هنری شهرستان ادب و دبیر علمی اردوی آفتابگردان‌ها و جمعی از اهالی محترم رسانه‌های مکتوب و الکترونیکی و خبرنگاران در محل موسسه شهرستان ادب برگزار شد. در ابتدای این نشست میلاد عرفان‌پور از فقدان نگاه تخصصی و کنشگر به بانوان در حوزه‌ی شعر سخن گفت و اظهار امیدواری کرد چنین برنامه‌هایی در ارتقای کیفی شعر بانوان و استفاده از این فرصت نادیده‌گرفته شده موثر باشند. وی سپس به تشریح برنامه‌های اردوی بانوان پرداخت و از حضور اساتید و چهره‌های برجسته‌ی شعر کشور و به خصوص بانوان مطرح در این حوزه سخن گفت. پس از سخنان عرفان پور، علی داودی شاعر برجسته کشور و یکی از اساتید دوره‌ی آموزشی آفتابگردان‌ها طی سخنانی با اشاره به اهمیت شعر و ادب در تاریخ و فرهنگ ایران، از حضور کمرنگ بانوان در این عرصه به عنوان یک نقطه‌ضعف نام برد. داودی انقلاب اسلامی را به عنوان منشائی برشمرد که به بانوان در عرصه‌های مختلف اجتماع و فرهنگ هویت مستقل هدیه کرد. مدیر دفتر شعر حوزه‌ی هنری سپس اظهار امیدواری کرد برنامه‌هایی مثل اردوی بانوان شاعر انقلاب اسلامی بتواند به ظهور و بروز بیشتر پتانسیل بانوان در عرصه‌ی شعر در پرتو آموزه‌های انقلاب اسلامی کمک کند.


این نشست خبری با جلسه‌ی پرسش و پاسخ خبرنگاران پایان پذیرفت.

در زیر بخش‌هایی از اخبار رسانه‌های گوناگون درباره‌ی این نشست خبری را مرور می‌کنیم:



برپایی نخستین دوره آموزشی بانوان شاعر انقلاب در تهران



به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نخستین دوره آموزشی بانوان شاعر جوان انقلاب اسلامی بعد از ظهر امروز سه شنبه ۲۶ فروردین ماه با حضور میلاد عرفان‌پور و علی داوودی در موسسه فرهنگی شهرستان ادب برگزار شد.

در این نشست خبری عرفان پور دبیر دوره‌های آموزشی شعر جوان انقلاب با اشاره به اینکه شاعران جوان حاضر در این دوره از میان استعدادهایی انتخاب شده‌اند که نیمی از راه شاعری را بر اساس ذوق و غریزه فردی خود پیموده اند، گفت: این دوره آموزشی نخستین دوره آموزشی برای شاعران زن کشور است که با نگاهی تخصصی به بانوان و اشعار آنها از بیست و هفتم تا بیست و نهم فروردین ماه در تهران برگزار می شود.

وی افزود: در این دوره ۵۰ شاعر نوجوان و جوان از ۲۰ شهرستان شرکت خواهند کرد و در کنار آنها اساتیدی چون اسماعیل امینی، محمدرضا سنگری، حمیدرضا شکارسری، مرتضی امیری اسفندقه، سعید حدادیان، وحید جلیلی، سعید بیابانکی، جواد محقق و مصطفی محدثی خراسانی حضور خواهد داشت.

عرفان پور همچنین گفت: در این دوره آموزشی هفت کلاس تئوری در حوزه ادب و فن شعر انقلاب و نیز برخی از خصوصیاتی که یک شاعر باید در خود داشته باشد آموزش داده می شود و در کنار آن نیز کارگاه‌های نقد شعر جوانان نیز برگزار خواهد شد.

وی از موضوعاتی چون معرفی عناصر شعر، شعر و زندگی، جریان شناسی شعر انقلاب، جان شعر و جان شاعر، تجدید مطلع شعر انقلاب و تجدید مطلع شعر انقلاب به عنوان موضوعات آموزشی این دوره نام برد و گفت: در پایان این دوره دو روزه شب شعری با حضور چهره های شناخته شده شاعر زن کشور همچون خانم ها فریبا یوسفی، انسیه موسویان، فاطمه طارمی، حسنی محمدزاده، کبری موسوی و ... برپا خواهد شد.

عرفان پور همچنین با تاکید بر اینکه دومین دوره آموزشی بانوان شاعر در تابستان سال جاری برگزار خواهد شد تاکید کرد: در ۳۰ سال گذشته برنامه ویژه ای برای بانوان شاعر وجود نداشت و کمتر می توانستیم جلساتی را بیابیم که زنان شاعر متعهد بتوانند در آن حاضر بوده و به فعالیت بپردازند. بر این اساس امیدواریم این حرکت ادبی آغازی برای ایجاد یک جریان تازه در این راستا باشد.

در ادامه این نشست خبری علی داوودی از مربیان این دوره در سخنانی با اشاره به اینکه تاریخ ایران را باید تاریخ ادبیات ایران دانست گفت: در هر پژوهشی که بخواهیم درباره تاریخ ایران انجام دهیم در مقدمه به شعر و ادبیات جریان شناسی آن در آن مقطع خاص اشاره می‌کنیم البته تاریخ ادبیات شعر معمولا در جهان تاریخی مردانه بوده و حضور زنان کمتر در آن مطرح شده است. عموما زنان در ادبیات کهن به عنوان یک موضوع مطرح بوده اند و از شخصیت آنان پرداخت خوبی نشده و به همین خاطر است که از جنبه های وجودی شان در ادبیات ما کمتر صحبت می شود.

داوودی ادامه داد: عصر انقلاب اسلامی امکانی فراهم آورد تا نقش آفرینی زنان به بهترین شکل در جامعه محقق شود و امروز بر همین پایه می توانیم بگوییم که مربیان نسل انقلاب زنان بوده اند؛ زنانی که آموزش و به ویژه پرورش تخصص آنهاست.

وی اظهار امیدواری کرد: ظهور پتانسیل در این دوره آموزشی بتواند زمینه ساز ایجاد نوع تازه ای از ادبیات باشد که مهمترین وظیفه شعر در طول تاریخ را که همان پرورش است در خود ارائه کند و بتواند به معرفی و آشنایی استعدادهای تازه و جدی و ادبیات بیانجامد. به ویژه اینکه در دهه های گذشته به سادگی امروز امکان ارتباط رسانه ها با شاعران وجود نداشت و ثبت هویت ادبی یک شاعر در کل پروسه ای طولانی به شمار می رود.

وی در پایان از موسسه آموزشی شهرستان ادب به دلیل رصد شعرای جوان کشور و ایجاد ارتباط با آنها به منظور پرورش استعدادهای ادبی تازه تشکر کرد و گفت: ارزش این کار ادبی زمانی مشخص می شود که می بینیم شاعران جوانانی از فرصت خلق اثر توسط خود چشم پوشی کرده و در راه تربیت شاعران جوانتر گام برمی دارند تا فعالیت آنها بتواند امتداد بیابد.


عرفان‌پور: تاکنون نگاه تخصصی به شعر بانوان وجود نداشت/ فرقی بین دوره‌های آموزشی ادبی خانم‌ها و آقایان نیست.



به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نشست خبری نخستین اردوی بانوان شعر جوان انقلاب اسلامی که توسط موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب برگزار می‌شود، ظهر امروز در این موسسه با حضور میلاد عرفان‌پور و علی داوودی و اصحاب رسانه برگزار شد.

در این مراسم میلاد عرفان‌پور گفت: دوره شعر آفتاب‌گردان‌ها ویژه جوانان شاعر از سراسر کشور است و کسانی که بخشی از راه شعر را پیموده‌اند و به ذوق نسبی رسیده‌اند از نیمه راه با ما همراه می‌شوند تا راه رسیدن آنها به سطوح بالاتر ادبی هموار شود.

وی افزود: پس از برگزاری چند دوره از اردوی شعر جوان انقلاب برای آقایان شاعر از سراسر کشور ما نخستین اردوی بانوان را در روزهای آتی خواهیم داشت و این نخستین بار است که یک اردوی آموزشی شعر ویژه بانوان شاعر در کشور برگزار می‌شود و تاکنون چنین برنامه‌هایی با نگاه تخصصی شعر برای بانوان نبوده است.

دبیر بخش شعر موسسه شهرستان ادب زمان برگزاری این اردو را از ۲۷ فروردین تا ۲۹ فروردین اعلام کرد و اظهارداشت: از فردا ۵۰ نفر از شاعران نوجوان و جوان خانم که عضو دوره‌های اموزشی ما بوده‌اند از ۲۰ شهرستان مختلف به تهران می‌آیند و در اردو شرکت می‌کنند.

وی همچنین خبر از حضور استادان و شاعران مطرح کشور در این برنامه داد که با برگزاری کلاس‌هایی به رشد هرچه بیشتر بانوان شاعر در این اردو کمک می‌کنند و با کمک آنها ۷ کلاس آموزشی تئوری ادبیات و شعر انقلاب برگزار خواهد شد.

**برنامه‌ای با حضور شاعران صاحب نام

همچنین این شاعر از برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های نقد شعر شاعران حاضر در اردو خبر داد.

اسماعیل امینی، محمد رضا سنگری، شکاسری، مرتضی امیری اسفندقه ، سعید حدادیان، وحید جلیلی، سعید بیابانکی، جواد محقق و مصطفی محدثی خراسانی شاعران شاخص و شناخته‌شده‌ای بودند که عرفان‌پور از آنها بعنوان اساتید این دوره نام برد همچنین علی داوودی ، محمد مهدی سیار و محمد حسین نعمتی نیز از شاعران جوانی هستند که با برگزاری کلاس‌هایی به اجرای بهتر این برنامه کمک می‌کنند.

میلاد عرفان‌پور همچنین از بانوان شاعر صاحب‌نام کشورمان که در این برنامه به شاعران جوان‌تر کمک می‌کند نام برد و کبری موسوی، فریبا یوسفی، حسنی محمد زاده، عالیه محرابی، راضیه رجایی، فاطمه طارمی و انیس موسویان را از جمله شاعران همراه با گروه شاعران جوان‌تر خواند.

همچنین دبیر بخش شعر موسسه شهرستان ادب با بیان اینکه کلاس‌ها و نحوه برگزاری جلسات فرقی با دوره برگزار شده برای آقایان ندارد، خبر از برگزاری دور دوم اردوی بانوان برای تابستان پیش‌رو داد و درباره اهمیت برگزاری چنین اردویی اظهارداشت: تاکنون بحث آموزش ادبیات برای بانوان معتقد و متعهد کشورمان بسیار کمرنگ بوده و دراین سالها برنامه ویژه‌ای برای آنها برگزار نشده است اما این اردو می‌تواند شروع خوبی برای آموزش و استعدادیابی باشد و با پرورش این استعدادها شعر بانوان ما می‌تواند به سطحی برسد که امثال پروین اعتصامی و حتی بالاتر از وی به جامعه معرفی شوند.

**تاریخ ما تاریخ ادبیات است

سخنران دیگر این مراسم علی داوودی از اساتید این دوره بود که به ضرورت پرداختن به شعر بانوان پرداخت و گفت: جایگاه شعر در فرهنگ ما به اندازه‌ای است که تاریخ کشور ما تاریخ ادبیات ماست و هرنوع پژوهشی درباره تاریخ ارجاع به شعر یا شاعرانی دارد که به یک تاریخ یا رویداد اشاره کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه تاریخ شعر فارسی و کلاً تاریخ جهان مردانه بوده و خانم‌ها حضور بسیار کمی داشته‌اند اظهارداشت: زن در ادبیات کهن به عنوان یک موضوع مطرح است و حتی به عنوان موضوع نیز به آن خوب پرداخته نشده است اما زن به عنوان یک خالق و یک عامل موثر یکی از هدیه‌های جهان مدرن است و یکی از حوادث دنیای مدرن انقلاب اسلامی که زمینه ظهور زنان را در عرصه‌های اجتماعی فراهم کرد و زنان عامل پرورش بزرگان و مربی نسل انقلاب هستند.

این شاعر اظهار داشت: آفرینش و پرورش تخصص زنان است و این دو را می‌توان به شعر تعمیم داد و با فراهم آمدن زمینه فعالیت، زنان بسیاری می‌توانند بیش از پیش در بخش شعر و ادبیات فعالیت کنند و حضور آنها می‌تواند یک عامل جریان‌ساز و موثر در شعر باشد و نوع جدیدی از ادبیات را خلق کند.

وی افزود: در کنار استعدادهای فردی، آموزش در خور توجه است و با معرفی استعدادهای تازه و با کمک ارتباط با رسانه‌ها و رسمیت بخشیدن به شاعران می‌توان به بانوان شاعر جوان هویتی ادبی بخشید و این هویت را ثبت کرد تا راههای طولانی پیشرفت در عرصه شعر را با سرعت بیشتری بپیمایند.

داوودی در پایان سخنانش از موسسه شهرستان ادب که در این سالها با آموزش استعدادها جریانی را در ادبیات معاصر و ادبیات انقلاب ایجاد کرده است تقدیر کرد.


خبرگزاری نسیم:

میلاد عرفان‌پور: این دوره از ۲۷ تا ۲۹ فروردین، ویژه بانوان شاعر در مجتمع آدینه توسط موسسه شهرستان ادب برگزار می‌شود/ علی داوودی: انقلاب اسلامی توانست الگویی نوین و موفق از زنان را به دنیا عرضه کند.



به گزارش خبرنگار «نسیم»، میلاد عرفان پور، دبیر دوره آموزشی شعر جوان انقلاب(آفتابگردان‌ها) در نشست خبری این دوره که در موسسه شهرستان ادب برگزار شد گفت: این دوره ها ویژه نوجوانان و جوانان سراسر کشور است که به عضویت دوره آموزشی در می آیند. 

وی در ادامه افزود: این افراد به دوره ای از مراحل پختگی و استعداد خودشان رسیده اند و از نیمه راه با موسسه همراه می شوند تا راه موفقیت و سطوح بالاتر شعری برای آنها هموارتر شود.

عرفان پور گفت: این دوره که برگزار می‌کنیم نخستین دوره شاعران بانوان انقلاب است که ۲۷ تا ۲۹ فروردین در مجتمع آدینه تهران برگزار می شود.

دبیر این دوره آموزشی گفت: حدود ۵۰ نفر از شاعران نوجوان و جوان عضو دوره های آموزشی ما بوده اند و شرکت کنندگان از نزدیک به ۲۰ شهرستان مختلف دعوت میشوند.

وی در ادامه اظهار داشت: علاوه بر این گروه های شعر جوان و نوجوان، اساتید و شاعران مطرح کشور نیز حضور دارند و تعامل ادبی و آموزشی با این شاعران خواهیم داشت.

عرفان پور با اشاره به کلاس های آموزشی این دوره گفت: در مجموع هفت کلاس آموزشی تئوریک، ادبیات و شعر انقلاب و فن شعر، ویژگی های شعر که معرفتی و فرهنگی است خواهیم داشت.
وی افزود: بخش کارگاه شعر، شعرخوانی و نقد شعر هم توسط کارشناسان دوره های قبل از جمله دیگر برنامه ها است که از جمله این کارشناسان می توان به اسماعیل امینی، محمدرضا سنگری، محمدرضا شکارسری، مرتضی امیری اسفندقه، سعید حدادیان، وحید جلیلی، سعید بیابانکی، جواد محقق، مصطفی محدثی خراسانی و شاعران جوان مطرح و شناخته شده نظیر علی داودی، محمدمهدی سیار، محمدحسین نعمتی و تعداد دیگری از دوستان اشاره کرد.

عرفان پور در ادامه اظهار داشت: موضوعات کلاس ها عبارتند از عناصر شعر، شعر و زندگی، جریان شناسی شعر انقلاب اسلامی، جان شعر، جان شاعر است.

وی گفت: کارشناسان شاعر بانو همچون کبری موسوی، فریبا یوسفی، حسنی محمدزاده، عالیه مهرابی، راضیه رجایی، فاطمه طارمی، انسیه موسویان

وی افزود: اردوی دوم بانوان شاعر را هم تابستان امسال برگزار می‌کنیم.

عرفان پور اظهار داشت: در طی این ۳۵ سال پس از انقلاب، بحث آموزش برای بانوان متعهد و معتقد کمرنگ بوده اما برنامه های هفتگی مختلطی بوده که خانم ها کمتر رغبت حضور در آن داشته اند. 

وی در نهایت گفت: امید است که این اردو شروعی باشد برای برنامه ریزی، آموزش و استعدادیابی بانوان شاعر در حوزه شعر انقلاب اسلامی تا این که به سطوحی برسند که نمونه هایی نظیر پروین اعتصامی تربیت شوند و چهره هایی نویی در ادبیات انقلاب معرفی شوند تا به عنوان شاعران پیشرو از ادبیات انقلاب دفاع کنند.


علی داودی، کارشناس این دوره نیز گفت: برای بیان جایگاه شعر در فرهنگ ما همین کفایت می کند که تاریخ کشور ما تاریخ ادبیات است و هر گونه پژوهش و تحقیقی که شاعران در گذشته داشته اند شاهد مثال هایی از شعر می آوردند و همین تاریخ ادبیات در گذشته بیشتر جو مردانه داشته است و حضور بانوان در آن کمرنگ بوده است و اگر هم بوده نوعی نگاه مردسالاری بر آن حاکم بوده است.

وی افزود: زن در ادبیات کهن به عنوان یک موضوع مطرح است و کمتر از جنبه های گوناگون در مورد او صحبت شده است.

داودی اظهار داشت: انقلاب اسلامی با ریشه ها و پیوند عمیق فرهنگیو اسلامی الگویی از زنان را در جامعه معرفی کرد که ما نمونه های آن را در انقلاب و دفاع مقدس داشتیم و اینها عامل پرورش چه بزرگانی بوده اند و مربی نسل انقلاب، زنان و مادران هستند.

این شاعر کشوری با بیان این که آموزش و خصوصا پرورش تخصص زنان است، گفت: در این مورد ما می توانیم پرورش و خلاقیت را به شعر تعمیم بدهیم که با فراهم شدن زمینه فعالیت، زنان بسیاری وارد شدند و خلاقیت خود را نشان دادند. 

وی اظهار داشت: بخش قابل توجهی از جریان شعر امروز در دست زنان است، این حضور می تواند عامل هدایت ادبیات معاصر باشد.

داودی در ادامه گفت: امیدواریم این ظهور پتانسیل فرهنگی در پرتو اندیشه انقلاب، نوع جدیدی از ادبیات باشد؛ نگاه ارزشی و تربیتی و آن چه که می تواند زمینه تعالی انسان را فراهم کند.

وی در انتها گفت: این سال ها بحث آموزش در ادبیات انقلاب و ادبیات معاصر را موسسه شهرستان ادب رقم زده که باید از آنها تشکر کرد، این موسسه با زحماتش توانسته با شاعران جوان ارتباط برقرار کند.


خبرگزاری تسنیم:

علی داودی: ادبیات کهن مردسالارانه بود، انقلاب به زنان هویت مستقل داد.



به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست رسانه‌ای نخستین دوره آموزشی بانوان شاعر انقلاب اسلامی، عصر امروز ۲۶ فروردین‌ماه، با حضور علی  داودی و میلاد عرفان‌پور، از شاعران و کارشناسان شعر در مؤسسه فرهنگس شهرستان ادب برگزار شد. عرفان‌پور در ابتدای این جلسه با اشاره به سابقه این دوره‌های آموزشی گفت: این دوره‌ها همه‌ساله برای شاعران جوانی که خودشان علاقه‌مند به حضور در این جلسات باشند، برگزار می‌شود. این دوره‌ها اختصاص به شاعرانی دارد که بخشی از مسیر شعر را پیموده‌اند و به پختگی نسبی در شعر رسیده‌اند و از نیمه راه با مؤسسه همراه می‌شوند تا راه دستیابی به سطوح بالاتر برایشان هموارتر شود.
وی ادامه داد: بعد از برگزاری چند دوره برای آقایان، این نخستین دوره آموزشی برای بانوان است. پیش از این یا سابقه برگزاری چنین دوره‌ای وجود نداشته و یا اگر هم بوده، جلساتی با حضور آقایان برگزار شده است. در این دوره که از فردا، ۲۷ فروردین الی ۲۹ فروردین در مجتمع آدینه تهران برگزار خواهد شد. در این دوره در کنار شاعران جوان، اساتید و کارشناسان نیز حضور دارند تا جلسات آموزشی و تعاملی شکل بگیرد. از جمله این شاعران می‌توان به حمیدرضا شکارسری، اسماعیل امینی، مرتضی امیری اسفندقه، علی داوودی، سعید حدادیان، حسنا محمدزاده، راضیه رجایی، فریبا یوسفی، فاطمه طارمی و ... اشاره کرد.
عرفان‌پور افزود: در این دوره هفت کلاس آموزشی برای شاعران حاضر در نظر گرفته شده است که بخشی از این جلسات به بحث در خصوص شعر انقلاب و شاعر این حوزه اختصاص دارد و بخشی دیگر به نقد و بررسی اشعار می‌پردازد. از جمله موضوعاتی که در این دوره‌ها به آن پرداخته خواهد شد، می‌توان به عناصر شعر، شعر و زندگی، جریان‌شناسی شعر انقلاب، تجدید مطلع شعر انقلاب و... اشاره کرد.
در ادامه این نشست، علی داودی به جایگاه بانوان در تاریخ ادبیات ایران پرداخت و افزود: تاریخ کشور ما با تاریخ ادبیات ارتباط مستقیمی دارد. هر نوع پژوهشی که در زمینه‌های مختلف مرتبط با ایران انجام می‌شود، حتماً ارجاعاتی به شعر و شاعری هم در آنها دیده می‌شود. در مجموع باید گفت که شعر فارسی و حتی غیر فارسی، ادبیاتی مردانه و مردسالانه بود. حرف غالب با مردان بود. زنان در این ادبیات موضوع بوده‌اند که گاه هم به آن خوبی به آنها پرداخته نمی‌شد.
وی ادامه داد: زن به عنوان موجودی خلاق، ره‌آورد دوره معاصر است. انقلاب هم زمینه استقلال زنان را در ادبیات ایران فراهم کرد. انقلاب با ریشه اسلامی، الگویی از زنان را به جامعه معرفی کرد که ما در این حوزه می‌بینیم که عامل پرورش چه بزرگانی بوده‌اند. پرورش حوزه تخصصی زنان است که در حوزه شعر هم می‌تواند مصداق داشته باشد. در حال حاضر با فراهم شدن زمینه فعالیت زنان، بسیاری در این حوزه وارد شدند و خوش درخشیدند. امروز بخشی از جریان شعر در دست زنان است و این عامل هدایت در ادبیات معاصر بوده است. امیدوارم ظهور این پتانسیل در کنار اندیشه انقلاب زمینه‌ساز ظهور نسل جدیدی از شاعران متعهد باشد.
این شاعر در پایان یادآور شد: آموزش در حوزه شعر امر مهمی است که حتی توجه بسیاری از شاعران مشهور و صاحب‌سبک را به خود جلب کرده است. برخی از شاعران بوده‌اند که به جای دغدغه‌های شخصی، به تربیت نسل آینده فکر می‌کرده‌اند.

خبرگزاری تسنیم:
علی داودی: ادبیات کهن مردسالارانه بود، انقلاب به زنان هویت مستقل داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست رسانه‌ای نخستین دوره آموزشی بانوان شاعر انقلاب اسلامی، عصر امروز ۲۶ فروردین‌ماه، با حضور علی  داودی و میلاد عرفان‌پور، از شاعران و کارشناسان شعر در مؤسسه فرهنگس شهرستان ادب برگزار شد. عرفان‌پور در ابتدای این جلسه با اشاره به سابقه این دوره‌های آموزشی گفت: این دوره‌ها همه‌ساله برای شاعران جوانی که خودشان علاقه‌مند به حضور در این جلسات باشند، برگزار می‌شود. این دوره‌ها اختصاص به شاعرانی دارد که بخشی از مسیر شعر را پیموده‌اند و به پختگی نسبی در شعر رسیده‌اند و از نیمه راه با مؤسسه همراه می‌شوند تا راه دستیابی به سطوح بالاتر برایشان هموارتر شود.
وی ادامه داد: بعد از برگزاری چند دوره برای آقایان، این نخستین دوره آموزشی برای بانوان است. پیش از این یا سابقه برگزاری چنین دوره‌ای وجود نداشته و یا اگر هم بوده، جلساتی با حضور آقایان برگزار شده است. در این دوره که از فردا، ۲۷ فروردین الی ۲۹ فروردین در مجتمع آدینه تهران برگزار خواهد شد. در این دوره در کنار شاعران جوان، اساتید و کارشناسان نیز حضور دارند تا جلسات آموزشی و تعاملی شکل بگیرد. از جمله این شاعران می‌توان به حمیدرضا شکارسری، اسماعیل امینی، مرتضی امیری اسفندقه، علی داوودی، سعید حدادیان، حسنا محمدزاده، راضیه رجایی، فریبا یوسفی، فاطمه طارمی و ... اشاره کرد.
عرفان‌پور افزود: در این دوره هفت کلاس آموزشی برای شاعران حاضر در نظر گرفته شده است که بخشی از این جلسات به بحث در خصوص شعر انقلاب و شاعر این حوزه اختصاص دارد و بخشی دیگر به نقد و بررسی اشعار می‌پردازد. از جمله موضوعاتی که در این دوره‌ها به آن پرداخته خواهد شد، می‌توان به عناصر شعر، شعر و زندگی، جریان‌شناسی شعر انقلاب، تجدید مطلع شعر انقلاب و... اشاره کرد.
در ادامه این نشست، علی داودی به جایگاه بانوان در تاریخ ادبیات ایران پرداخت و افزود: تاریخ کشور ما با تاریخ ادبیات ارتباط مستقیمی دارد. هر نوع پژوهشی که در زمینه‌های مختلف مرتبط با ایران انجام می‌شود، حتماً ارجاعاتی به شعر و شاعری هم در آنها دیده می‌شود. در مجموع باید گفت که شعر فارسی و حتی غیر فارسی، ادبیاتی مردانه و مردسالانه بود. حرف غالب با مردان بود. زنان در این ادبیات موضوع بوده‌اند که گاه هم به آن خوبی به آنها پرداخته نمی‌شد.
وی ادامه داد: زن به عنوان موجودی خلاق، ره‌آورد دوره معاصر است. انقلاب هم زمینه استقلال زنان را در ادبیات ایران فراهم کرد. انقلاب با ریشه اسلامی، الگویی از زنان را به جامعه معرفی کرد که ما در این حوزه می‌بینیم که عامل پرورش چه بزرگانی بوده‌اند. پرورش حوزه تخصصی زنان است که در حوزه شعر هم می‌تواند مصداق داشته باشد. در حال حاضر با فراهم شدن زمینه فعالیت زنان، بسیاری در این حوزه وارد شدند و خوش درخشیدند. امروز بخشی از جریان شعر در دست زنان است و این عامل هدایت در ادبیات معاصر بوده است. امیدوارم ظهور این پتانسیل در کنار اندیشه انقلاب زمینه‌ساز ظهور نسل جدیدی از شاعران متعهد باشد.
این شاعر در پایان یادآور شد: آموزش در حوزه شعر امر مهمی است که حتی توجه بسیاری از شاعران مشهور و صاحب‌سبک را به خود جلب کرده است. برخی از شاعران بوده‌اند که به جای دغدغه‌های شخصی، به تربیت نسل آینده فکر می‌کرده‌اند.

خبرگزاری تسنیم:
علی داودی: ادبیات کهن مردسالارانه بود، انقلاب به زنان هویت مستقل داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست رسانه‌ای نخستین دوره آموزشی بانوان شاعر انقلاب اسلامی، عصر امروز ۲۶ فروردین‌ماه، با حضور علی  داودی و میلاد عرفان‌پور، از شاعران و کارشناسان شعر در مؤسسه فرهنگس شهرستان ادب برگزار شد. عرفان‌پور در ابتدای این جلسه با اشاره به سابقه این دوره‌های آموزشی گفت: این دوره‌ها همه‌ساله برای شاعران جوانی که خودشان علاقه‌مند به حضور در این جلسات باشند، برگزار می‌شود. این دوره‌ها اختصاص به شاعرانی دارد که بخشی از مسیر شعر را پیموده‌اند و به پختگی نسبی در شعر رسیده‌اند و از نیمه راه با مؤسسه همراه می‌شوند تا راه دستیابی به سطوح بالاتر برایشان هموارتر شود.
وی ادامه داد: بعد از برگزاری چند دوره برای آقایان، این نخستین دوره آموزشی برای بانوان است. پیش از این یا سابقه برگزاری چنین دوره‌ای وجود نداشته و یا اگر هم بوده، جلساتی با حضور آقایان برگزار شده است. در این دوره که از فردا، ۲۷ فروردین الی ۲۹ فروردین در مجتمع آدینه تهران برگزار خواهد شد. در این دوره در کنار شاعران جوان، اساتید و کارشناسان نیز حضور دارند تا جلسات آموزشی و تعاملی شکل بگیرد. از جمله این شاعران می‌توان به حمیدرضا شکارسری، اسماعیل امینی، مرتضی امیری اسفندقه، علی داوودی، سعید حدادیان، حسنا محمدزاده، راضیه رجایی، فریبا یوسفی، فاطمه طارمی و ... اشاره کرد.
عرفان‌پور افزود: در این دوره هفت کلاس آموزشی برای شاعران حاضر در نظر گرفته شده است که بخشی از این جلسات به بحث در خصوص شعر انقلاب و شاعر این حوزه اختصاص دارد و بخشی دیگر به نقد و بررسی اشعار می‌پردازد. از جمله موضوعاتی که در این دوره‌ها به آن پرداخته خواهد شد، می‌توان به عناصر شعر، شعر و زندگی، جریان‌شناسی شعر انقلاب، تجدید مطلع شعر انقلاب و... اشاره کرد.
در ادامه این نشست، علی داودی به جایگاه بانوان در تاریخ ادبیات ایران پرداخت و افزود: تاریخ کشور ما با تاریخ ادبیات ارتباط مستقیمی دارد. هر نوع پژوهشی که در زمینه‌های مختلف مرتبط با ایران انجام می‌شود، حتماً ارجاعاتی به شعر و شاعری هم در آنها دیده می‌شود. در مجموع باید گفت که شعر فارسی و حتی غیر فارسی، ادبیاتی مردانه و مردسالانه بود. حرف غالب با مردان بود. زنان در این ادبیات موضوع بوده‌اند که گاه هم به آن خوبی به آنها پرداخته نمی‌شد.
وی ادامه داد: زن به عنوان موجودی خلاق، ره‌آورد دوره معاصر است. انقلاب هم زمینه استقلال زنان را در ادبیات ایران فراهم کرد. انقلاب با ریشه اسلامی، الگویی از زنان را به جامعه معرفی کرد که ما در این حوزه می‌بینیم که عامل پرورش چه بزرگانی بوده‌اند. پرورش حوزه تخصصی زنان است که در حوزه شعر هم می‌تواند مصداق داشته باشد. در حال حاضر با فراهم شدن زمینه فعالیت زنان، بسیاری در این حوزه وارد شدند و خوش درخشیدند. امروز بخشی از جریان شعر در دست زنان است و این عامل هدایت در ادبیات معاصر بوده است. امیدوارم ظهور این پتانسیل در کنار اندیشه انقلاب زمینه‌ساز ظهور نسل جدیدی از شاعران متعهد باشد.
این شاعر در پایان یادآور شد: آموزش در حوزه شعر امر مهمی است که حتی توجه بسیاری از شاعران مشهور و صاحب‌سبک را به خود جلب کرده است. برخی از شاعران بوده‌اند که به جای دغدغه‌های شخصی، به تربیت نسل آینده فکر می‌کرده‌اند.


کانال شهرستان ادب در پیام رسان ایتا کانال بله شهرستان ادب کانال تلگرام شهرستان ادب
تصاویر پیوست
  •  نشست خبری نخستین اردوی بانوان شاعر انقلاب اسلامی برگزار شد
امتیاز دهید:
نظرات

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.