احسان عباسلو سرپرست معاونت آموزش و امور استانهای بنیاد ادبیات داستانی در گفتوگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره برنامههای پیشرو، اهداف و آینده این معاونت اظهار داشت: ابتدای ورود به معاونت احساس کردم امور باید زیربنایی انجام شود، بخصوص در حوزه آموزش که اصلیترین وظیفه و سیاست این معاونت بود، طبیعتا خیلی از فعالیتها را قانونمند کردیم، برای آنها آئیننامه اجرایی نوشته و دستورالعملها را تکمیل کردیم و نقاط ضعف و قوت را شناسایی و قوتها را تقویت و نقاط ضعف را پوشش دادیم.
* تشکیل شورای آموزش
وی در ادامه با اشاره به روند کنونی و برنامهها متذکر شد، اصلیترین کاری که بسیار کیفی و مفید انجام شد، «تشکیل شورای آموزش» بود، برای اینکه بتوانیم آموزش را یک دست و یکپارچه کنیم بخصوص در دورههایی که حامی مستقیم آن بنیاد است این شورا تشکیل شد، شورای آموزشی را مرکب از 4 تن از اساتید فن از جمله آقایان حسین فتاحی، احمد شاکری، محسن سلیمانی به همراه بنده تشکیل دادیم تا بتوانیم یک برنامهریزی درسی از پایه تا سطوح پیشرفته را در حوزه داستان نویسی داشته باشیم.
* تهیه بسته آموزشی
این مقام مسئول افزود: تا به امروز بحثهایی را درخصوص استعداد و پتانسیل و قابلیتهای موسسات مجری داشتیم و سعی کردیم آنها را هم مشخص کنیم که موسسات باید چه قابلیت و شرایطی داشته باشند و حتی وارد سطح مقدماتی شدیم و عناوینی که باید در سطح مقدماتی تدریس شود در جلسه آخر نهایی شد و قرار شد در جلسه آتی وارد ریز این عناوین بشویم. در حدود 18 مورد را لیست کردیم تا در ترم اول تدریس شود، حال آنکه چه مباحثی به چه شکل عنوان شود در جلسه آینده بررسی میشود.
وی اضافه کرد: در این میان بحثهایی مختلف و خوبی پیش آمد، اینکه تجربیات و آرا متفاوت بود ولی توانستیم آنها را جمعبندی کنیم، حتی کیفیت به حدی خوب بود که دوستان شورای آموزش پیشنهاد دادند این مهم را برای سایر نهادهایی که با بنیاد در تعامل نیستند مثل فرهنگسراها و امثالهم بفرستیم، حتی پیشنهاد شد وقتی بسته آموزشی بطور کامل تهیه شد آن را برای نهادهایی که بنیاد حامی مستقیم است ارسال کنیم.
* برپایی جلسات نقد در استانها/ هر ماه دو استان میزبان نقد میشوند
عباسلو تصریح کرد: در نتیجه فعالیتهای شورا در نظر داریم به چشماندازهای خوبی برسیم، تلاش داریم با توجه به اینکه آثار مکتوب بنیاد ادبیات داستانی در حال رسیدن به تعداد قابل قبولی است و در عین حال برخی از آنها هم نیاز روز جامعه ما است مثل «سه کاهن» آقای مجید قیصری، بصورت ماهانه هر ماه در دو استان آثار بنیاد نقد شوند، اگر استان مربوطه دارای منتقد بود از آنها استفاده خواهد شد اما اگر منتقد نداشت منتقدی به استان معرفی و مسئله رفت و آمد را مهیا میکنیم. بنا داریم این جلسات تا جایی که مقدور است با حضور نویسندهها برپا شود.
* همفکری بنیاد ادبیات داستانی به موسسات فرهنگی در حوزه چاپ و نشر
عباسلو خاطر نشان کرد: در حال کمک به سایر موسسات فرهنگی در حوزه چاپ و نشر آثار هستیم، موسساتی در حال حاضر وجود دارند که از ما کمک فکری میگیرند، برای آثار به لحاظ کم و کیف نظر میدهیم که این مهم به نوعی جایگاه بنیاد را تاکید میکند تا به نوعی کمکیار موسسات باشد.
سرپرست معاونت آموزش و امور استانهای بنیاد ادبیات داستانی ضمن اشاره به سازماندهی آموزش استانها تاکید کرد: آئیننامهای که پیش از این داشتیم تکمیل شد، ارقام مالی آن را با توجه به وضعیت اقتصادی در برخی موارد لازم بیشتر کردیم، اما مشکل ما در حوزه آموزش استانها، کمبود بودجه است، در نظر داشتیم عمده هم و غم خود را بر حوزه آموزش استانها قرار دهیم که بسیار هم قوی دیده بودیم تا هر ماه چند کارگاه در استانهای مختلف داشته باشیم، اما متاسفانه کمبود بودجه ما را در تنگنا قرار داد، ولی در حد بضاعت مالی سعی داریم آموزش استانها را به نوعی فعال داشته باشیم و به هیچ وجه راکد نمانیم.
* کمبود بودجه باعث برگزارنشدن برخی جشنوارهها شد
سرپرست معاونت آموزش و امور استانهای بنیاد ادبیات داستانی ضمن اشاره به نمود بیشتر نداشتن بودجه را در جشنوارهها شاهدیم، گفت: اما این مهم در جشنواره های استانی بیشتر نمود دارد، کمبود بودجه متاسفانه باعث شده آنگونه که میخواستیم نتوانیم جشنوارهها و مسابقات داستاننویسی را در سطح استانها برگزار کنیم.
وی در ادامه عنوان کرد: متاسفانه با کمبود بودجه مواجهیم، برای تشکیل دبیرخانه، داوران، اهدای جوایز و تبلیغات به بودجه نیاز داریم، در حال حاضر در بخش مسابقات داستان نویسی در حد معرفی داور سعی میکنیم کمک کنیم، اگر استانها برای مسابقات طلب داور کنند ما کمک در معرفی داور و هزینه داوران را تقبل میکنیم. البته اگر هر استان برای کارگاههای آموزشی طلب استاد و مدرسی را داشته باشد این کار را انجام میدهیم و سعی میکنیم در حد توان مالی امروز کمکهایی را به استانها داشته باشیم.
* تقدیر از پیشکسوتان عرصه داستان نویسی/ «دستغیب» نخستین نفر
عباسلو درباره مراسم تقدیر از پیشکسوتان داستاننویسی خاطرنشان کرد: این مهم در دستور کار بنیاد ادبیات داستانی قرار دارد و چند نفر از برجستگان و پیشکسوتان را در نظر گرفتیم تا این طرح را با آنها آغاز کینم.
وی در پاسخ به اینکه تا پایان سال 1391 این مهم اجرایی میشود بیان کرد: سعی میکنیم یکی دو مورد تقدیر را طی سه ماه پایانی سال داشته باشیم، قاعدتا باید در این دیدارها هدیهای اعطا شود، از این رو شاید نتوانیم حجم بزرگی را پوشش دهیم، اما در حد توان حتما به دیدار چند پیشکسوت در این ماههای پایانی سال خواهیم رفت؛ از جمله میتوانم به نام «عبدالعلی دستغیب» اشاره کنم، قرار بود برای تقدیر از این استاد برجسته به شیراز مراجعه کنیم که با ترجیح خانواده قرار شد این قدردانی در تهران انجام شود.
* برپایی گعدههایی با نویسندگان
به گفته وی، از دیگر طرحها اینکه سعی داریم بتوانیم مدرسان و نویسندگان را به بهانههای مختلف گردهم آوریم، تا گعدههای دوستانه با صرف ناهار و شام و گپ و گفت همراه باشد، این هم از برنامههایی است که امیدواریم بتوانیم اجرایی کنیم.
انتهای پیام/و