موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب
Menu
دومین شب از شب های شعر انقلاب برگزار شد

شب باشکوه شاعران انقلاب

10 دی 1391 10:19 | 0 نظر
Article Rating | امتیاز: با 0 رای
شب باشکوه شاعران انقلاب
دومین شب از شب‌های شعر انقلاب در حالی شب گذشته در حوزه هنری برگزار شد که پخش مستندی درباره قیصر امین‌پور و شعرخوانی شاعران کشور درباره حماسه 9دی به این مراسم جلوه ویژه‌ای داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین شب از شب‌های شعر انقلاب اسلامی شب گذشته، شنبه 9 دی، در حالی در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد که حضور قابل توجه شاعران در این مراسم این تالار را تقریبا از جمعیت پر کرده بود.

در ابتدای این مراسم مستندی با عنوان «همزاد عاشقان» به کارگردانی تورج کلانتری و با موضوع قیصر امین‌پور پخش شد که دربرگیرنده مطالب قابل اعتنایی درباره این شاعر بود.این مستند از آثاری است که در جشنواره فیلم عمار به نمایش درآمده است.

در بخشی از این مستند مرحوم امین‌پور درباره خاطراتش از ورود به حوزه هنری اظهار داشته است: اوایل که به حوزه می‌آمدیم، حتی در زمستان یک بخاری برای گرم شدن در اتاق ما نبود و یادم هست سیدحسن حسینی در بیانی شاعرانه می‌گفت: ایرادی ندارد، خیال بخاری من را گرم می‌کند.

وی در بخش دیگری از این مستند بیان داشت: اگر انگیزه‌های ما آنقدر که باید بزرگ نباشد، پیشرفت می‌کنیم، اما این پیشرفت حقیقی نیست و در خیال ماست... یک دوره‌ای مطبوعات ما افتاده بود دست پست مدرن‌ها و هرکس دوست خودش را در نشریه دیگری سر کار گذاشته بود و همه برای هم می‌نوشتند. یادم هست چند استاد دانشگاه به من زنگ زدند که این چه وضعی است. گفتم: نگران نباشید؛ این کف روی آب است و زود می‌گذرد.

امین‌پور همچنین در این مستند عنوان داشته بود: الحمد‌الله من بر خلاف دیگران که رفیق نیمه راه بودند و بعدها حتی گفتند که برخی از اشعار را نسروده‌اند، رفیق نیمه راه نبوده‌ام.

اظهارات محمدرضا ترکی، مصطفی رحماندوست، حسام الدین سراج، بیوک ملکی و علی‌محمد مودب هم در این مستند در نوع خود قابل توجه بود.

بیوک ملکی در توصیفش درباره امین‌پور در این مستند اظهار داشت: امین‌پور مذهب و دینش را دکان کارش نکرد، اهل ریا نبود و دین را با میز کار خود عوض نکرد.

محمدرضا ترکی نیز در این مستند عنوان داشت: هنوز هم کسانی هستند که به امین‌پور فحش می‌دهند؛ چون او بر اندیشه خود قدم برمی‌داشت و نه بر شعار آنها.

در ادامه این شب شعر که با اجرای سعید بیابانکی همراه بود، شاعران حاضر در مراسم به شعرخوانی پرداختند.

عباسعلی براتی‌پور شاعر پیشکسوت حاضر در این مراسم به عنوان نخستین شاعر قطعه شعری را به قیصرامین‌پوراهدا کرد و قطعه شعری را نیز به پاسداشت حماسه 9 دی خواند.

بیژن ارژن چند رباعی ناب و تازه خواند،یوسفعلی میر‌شکاک نیز قطعه شعر بلندی را که برای شهید سید‌مرتضی آوینی سروده بود و نیمایی معروفش "جنگ بهزاد ایینه پوشان همزاد" را در این مراسم قرائت کرد.

مرتضی امیری اسفندقه قصیده  به تعبیر بیابانکی مشفقانه "ایران من بلات مهل بر سر آورند" را خواند

 ، شعرخوانی محمدعلی بهمنی نیز در این مراسم به دلیل تشویق قابل توجه حاضرین و تقاضای آنها برای شعرخوانی بهمنی با شور خاصی همراه بود.

بهمنی در ابتدای حضورش در جایگاه در سخنانی عنوان داشت: یک شعر از آثار قدیم من را به من داده‌اند که بخوانم و یکی دیگر هم به همین منوال به من پیشنهاد شده و با این ترتیب دیگر شعر خودم را شاید نتوانم بخوانم.

بهمنی در ادامه به قرائت غزل معروف خود با مطلع نتوان گفت که این قافله وا می‌ماند/ خسته و خفته از این خیل جدا می‌ماند، پرداخت.

وی در ادامه، با اصرار حاج علی انسانی و مودب، مبنی بر این که غزل مورد نظر خود را هم بخواند،غزل دیگری از خود با مطلع «غزل در نزد من هرچند جان شعر ایرانی‌ست/ تغزل در چنین ایام اما راوی ما نیست» که باز هم حاوی نگاهی مشفقانه به فتنه بود را قرائت کرد.

وی همچنین غزلی از خود را که برای زادگاهش دزفول سروده بود، خواند.

محمدرضا سهرابی نژاد پیش از شعر خواندن از حال و هوای روزنامه جمهوری گفت و از میرشکاک تقدیر کرد که آن روزها در به در دنبال شاعران مسلمان می گشت تا صف شاعران انقلاب اسلامی را تشکیل دهد و از برخی قدرناشناسی ها نسبت به میرشکاک گله کرد.او همچنین گفت این رباعی های من هر کدام قصه ای دارند مثلا یکی را روز عزل بنی صدر گفته ام که در صفحه یک روزنامه زیر عکس امام چاپ شده است.

مصطفی محدثی خراسانی یک دوبیتی را که سال 88 به قزوه که به تعبیر خودش با وبلاگ عشق علیه السلام روزهای سختی را می گذراند،  تقدیم کرده بود خواند" نه از تهدیدها ترسیده بودی/نه حرفت را به زر سنجیده بودی/شهادت می دهم در محضر عشق/سرودی هرچه را حق دیده بودی" و سپس چند رباعی برای انقلاب خواند

امید مهدی نژاد غزلی زیبا را به استاد محمدرضا لطفی یا به تعبیر شعرش "پیر چنگی" آهنگساز برجسته سرودهای انقلاب اسلامی در حوزه موسیقی سنتی تقدیم کرد به خاطر بازسازی دوباره تصنیف ای ایران با خواننده ای جوان در سال 1388، 

میلاد عرفانپور غزلی خواند با چند رباعی:"نیامده است به جز ما کسی به یاری ما"

ناصر فیض ترانه اخراجی ها یک را با یادکرد آزادگان خواند و خواست ضیق وقت را رعایت کند که با تاکید حضار شعر طنزی هم خواند . در ادامه حامد زمانی خواننده مطرح این روزها دو ترانه  خواند که بعد از ترانه نخست به خاطر استحکام شعر ، حاج علی انسانی از او پرسید شاعرش را هم بگو که حامد تاکید کرد شعر از خودم است

سارا جلوداریان، شاعر دیگری بود که در ابتدای شعرخوانی خود به گرامیداشت یاد مرحوم خلیل عمرانی پرداخت.شعرخوانی محمدمهدی سیار، شاعر برگزیده جشنواره شعر فجر که مجموعه غزل «حق السکوت» وی برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی شده است نیز از دیگر بخش‌های جالب این مراسم بود.

سیار ابتدا به قرائت یک دو بیتی از خود به این شرح پرداخت:

بی‌تاب‌تر از جان پریشان در شب
بی‌خواب‌تر از گردش هذیان بر لب
بی‌رویت روی او بلاتکلیفم
مثل گل آفتابگردان در شب.

وی در ادامه غزلی از خود را که به مناسبت 9 دی سروده شده بود، به این شرح قرائت کرد:

هنوز ماتم زن‌های خون جگر شده را
هنوز داغ پدرهای بی‌پسر شده را
کسی نبرده ز خاطر کسی نخواهد برد
ز یاد، خاطره باغ شعله‌ور شده را
کسی نبرده ز خاطر، نه صبح رفتن را
نه عصرهای به دلواپسی به‌سر شده را
نه آه مانده بر آیینه‌های کهنه شهر
نه داغ‌های هر آیینه تازه‌تر شده را
جنازه‌ها که می‌آمد هنوز یادم هست
جنازه‌های جوان، کوچه‌های تر شده را...
نه، این درخت پر از زخم خم نخواهد شد
خبر برید دو سه شاخه تبر شده را!
 

بیابانکی در هنگام دعوت قزوه گفت که قزوه چند سال است که در حوزه هنری شعر نخوانده است و با تعبیر مسافری از هند او را برای شعرخوانی دعوت کرد،علی رضا قزوه از شعرخوانی های هند گفت و از این که جمعیت های سی چهل هزار نفری برای شعر شنیدن تا صبح مشتاقانه می نشینند، او شعر معروف سلام بر همه الا بر انقلاب فروش را خواند که با تشویق گسترده حضار مواجه شد.

سیدعبدالله حسینی نیز در شعری زیبا که به تعبیر خودش آخوندی بود به نقد بخشی از روحانیت پرداخت و از روحانیت حماسه آفرین که به تعبیر شعرش هم لباسش جناب نصرالله یکی از آنان است تجلیل کرد.

بیگی حبیب ابادی پیش از شعر خوانی خود از روزهای سخت یار دیرینش حسین اسرافیلی و حال و هوای معنوی او در روزهای پردردش گفت و از حاضران خواست برای او دعا کنند چرا که عمل دیگری هم پیش رو دارد

علی محمد مودب هم یک غزل خواند(عطش های محرم در نگاهش بوده هر لحظه/علی در روزگار غربت خود چاه اگر کنده است/ ببندید آب را ای هرزه ها و هرکه ها بر ما/ که صدها چشمه روشن در رگ ما جاری و زنده است)

شعرخوانی شاعرانی چون محمدرضا طهماسبی، رضا اسماعیلی، قادر طراوت پور، محمود حبیبی کسبی و... از دیگر بخش‌های  این مراسم بود.در این مراسم جمع زیادی از چهره های شعر امروز همچون اسماعیل امینی، سعید یوسف نیا، شیرینعلی گلمرادی،حامد محقق،سید احمد نادمی، مریم آریان و ...حضور داشتند. در پایان این مراسم حاج علی انسانی شاعر و مداح برجسته با بیان اینکه جمع خسته اند و من روضه نمی خوانم، شروع به دکلمه غزلی از خود کرد که با تاکید یوسفعلی میرشکاک که:بخوان حاجی! به مرثیه خوانی پرداخت و حال و هوایی روحانی  و معنوی را در لحظه های پایانی این شب باشکوه رقم زد.

اجرای ممتاز و مسلط و هوشمندانه سعید بیابانکی، شاعر برجسته انقلاب اسلامی جلوه خاصی به این مراسم داده بود.پخش شعر خوانی مرحوم خلیل عمرانی و فاتحه برای وی و یادکردشاعران از دست رفته این روزها چون استاد خاسته اصفهانی و استاد محمدقاسم سروی ها شاعر مشهدی که پدر دو شهید است از نکات جالب این مراسم بود

نخستین شب از شب‌های شعر انقلاب هفتم دی در اصفهان برگزار شد و سومین شب از آن نیز شانزدهم دی در شیراز برگزار خواهد شد.



کانال شهرستان ادب در پیام رسان ایتا کانال بله شهرستان ادب کانال تلگرام شهرستان ادب
تصاویر پیوست
  • شب باشکوه شاعران انقلاب
امتیاز دهید:
نظرات

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.