از سومین اردوی دورۀ دهم آفتابگردانها:
گزارش نخستین روز اردوی اصفهان
09 آذر 1402
10:00 |
0 نظر
|
امتیاز:
با 0 رای
شهرستان ادب: اردوی سوم دورۀ دهم آفتابگردانها، عصر هشتم آذر ماه با برگزاری دو کارگاه نقد شعر، فعّالیت خود را در حوزۀ هنری انقلاب اسلامی اصفهان آغاز کرد.
در این کارگاهها اساتیدی چون میلاد عرفانپور، محمّدمهدی سیّار، محمّدکاظم کاظمی، سیّدوحید سمنانی، مهدی جهاندار، افسانه غیاثوند، مرتضی حیدری آلکثیر، غلامرضا بکتاش، مطهّره عباسیان و مریم کرباسی، اشعار تعدادی از شاعران را مورد نقد و بررسی قرار دادند و به نکاتی پیرامون شعر آنها پرداختند.
محمدمهدی سیار در کارگاه نقد با اشاره به اهمّیت قابل حفظ بودن شعر اظهار کرد: «باید پس از سرودن، شعر خود را با این نگاه مطالعه کنیم که متعلّق به ما نیست و به صورت تصادفی با آن روبهرو شدهایم تا نقاط ضعف آن را بهتر دریابیم و متوجّه شویم که شعر ما قابل حفظ است یا خیر. شعر حافظ و سعدی قابل حفظ بوده و آنها به راحتی به جایگاهی که در ادبیات فارسی دارند، نرسیدهاند.»
مهدی جهاندار نیز به مبحث پیشینۀ شعر مقاومت در ادبیات فارسی پرداخت و گفت: «مقاومت، مفهومی به درازنای تاریخ بشریت است و شعر مقاومت نیز همینگونه است. هیچ شعر برجستهای را از هیچ شاعر برجستهای سراغ نداریم، مگر اینکه نشانههای شعر مقاومت در آن باشد.» وی با اشاره به نشانههای مقاومت در اشعار افزود: «نشانههای مقاومت سه مورد است که ذیل یک موضوع قرار میگیرد: «امید به آینده»، «مبارزه با ظلم و عدالتطلبی»، «آزادی و دعوت به مبارزه» ذیل ارزشهای عالی و آرمانها جمع میشود و باید گفت که شعر مقاومت اشاره به آرمانهای بزرگ دارد.»
گزارش: محمدرضا صبوریان
عکاس: هادی مؤدب
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.