كتاب «باغ كيانوش» نوشته علياصغر عزتيپاك،رتبه سوم پانزدهمين جشنوارهي كتاب سال دفاعمقدس را به دست آورد
05 شهریور 1391
10:49 |
0 نظر
|
امتیاز:
2 با 1 رای
كتاب «باغ كيانوش» نوشته علياصغر عزتيپاك، رتبه سوم پانزدهمين جشنوارهي كتاب سال دفاعمقدس را به دست آورد.
اين نويسنده برگزيده كتاب سال دفاع مقدس درباره ميزان توجه به اين عرصه از ادبيات در حوزه كتابهاي نوجوان گفت: به لطف كاري كه كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان سال گذشته و در طرح رمان نوجوان امروز انجام داد، كتابهاي خوبي چون «هستي»، «عاشقانههاي يونس در شكم ماهي»، «فقط بابا ميتواند من را از خواب بيدار كند» و «باغ كيانوش» در حوزه ادبيات دفاع مقدس براي نوجوانان منتشر شد اما من فكر ميكنم نديدن «هستي» در پانزدهمين جشنواره كتاب سال دفاع مقدس خطا بود. رمان وزين، سر و شكلدار فرهاد حسنزاده اگرچه قصه به معناي مألوف در آن كمرنگ است اما از جمله آثار برتر اين عرصه بهشمار ميرود.
نويسنده «باغ كيانوش» افزود: به يك معنا نويسندگاني مانند من از دفاع مقدس مينويسند اما در حقيقت ما از هستي خودمان، تاريخ و گذشتهمان مينويسيم. ما از مسايلمان مينويسيم و جنگ هم يكي از مسايل ما بوده است. من بخشي از كودكي و نوجوانيام را زمان جنگ پشت سر گذاشتهام و بخشي از خودم را كه در آن زمان و موقعيت به جا مانده، مرور و براي نوجوان امروز بازگو ميكنم.
وي با اشاره به آمار كتابهاي منتشرشده در اين عرصه اظهار كرد: سال گذشته 4 رمان با موضوع دفاع مقدس توسط كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان منتشر شد و برپاكنندگان پانزدهمين جشنواره كتاب مقدس اعلام كردهاند كه 14 اثر را در اين حوزه داوري كردهاند بنابراين نميتوان گفت كه آثار زيادي با اين موضوع نوشته ميشود. شايد موضوع دفاع مقدس در جامعه ما برجسته شود اما بيش از حد لزوم درباره آن كتاب نوشته نميشود.
عزتيپاك ادامه داد: شايد به همين ميزان درباره تاريخ و موضوعات اجتماعيمان كتاب نوشته شده باشد. ممكن است 500 سال بعد هم نويسندهاي از زاويه ديد خود به موضوع دفاع مقدس بپردازد. حتي آمريكاييها نيز بعد از گذشت سالها هنوز درباره جنگ ويتنام كتاب مينويسند و فيلم ميسازند. نوجوان امروز
آثار «ضد جنگ» در كشورمان نوشته شده اما اثري «ضد دفاع مقدس» به ندرت نوشته شده است چون واضح است كه رزمندگان ما از كشورشان دفاع كردند و جنگ به كشور ما تحميل شد
بايد از راههاي مختلفي با گذشته خود آشنا شود. يكي از اين راهها داستان و دفاع مقدس بخشي از اين گذشته است.
وي با تأكيد بر لزوم نوشتن از موضوعاتي چون «دفاع مقدس» براي كودكان و نوجوانان، برخي از انگيزههاي خود از پرداختن به اين موضوع را اينگونه تشريح كرد: از منظر يك بزرگسال كه آثاري با موضوع دفاع مقدس براي نوجوانان و بزرگسالان نوشتهام، فكر ميكنم ارزشهايي چون وطندوستي و فداكاري را در قالب چنين داستانهايي ميتوان به نسل جديد منتقل كرد. نشان دادن فداكاريهايي كه در گذشته مردم براي نجات وطن خود و حفظ هويتشان انجام دادهاند اهميت ويژهاي دارد.
نويسنده كتاب «ميمانم پشت در» ادامه داد: ميخوام بچهها بدانند فقط كساني كه به جبهه ميروند درگير جنگ نميشوند و جنگ حتي به سراغ كودكان و نوجواناني ميرود كه در شهرها و روستاهايشان زندگي ميكنند.
وي برجستهسازي در جشنوارههايي مانند پانزدهمين جشنواره كتاب سال دفاع مقدس را عامل موثري در تشويق نويسندگان اين عرصه دانست و اظهار اميدواري كرد به تلاش تمام فعالان ادبيات دفاع مقدس توجه شود. وي در اينباره گفت: كار عدهاي كه در اين عرصه تلاش ميكنند، بياجر باقي ميماند و اين شايد به خاطر كملطفي به آثار نوشته شده در اين حوزه يا سختگيري و نظرگاههاي خاص باشد اما در هر حال بسياري از كتابهاي منتشر شده با موضوع دفاع مقدس ناديده گرفته ميشوند.
عزتيپاك اضافه كرد: آثار «ضد جنگ» در كشورمان نوشته شده اما اثري «ضد دفاع مقدس» به ندرت نوشته شده است چون واضح است كه رزمندگان ما از كشورشان دفاع كردند و جنگ به كشور ما تحميل شد. بايد دامنه ظرفيتهاي ما بالا برود و مهربانانهتر به همه آثاري كه در اين عرصه نوشته ميشود نگاه كنيم چون حيف است كه آثار قدرتمند اين حوزه ديده نشوند.
نويسنده «زود برميگرديم» گفت: شايد برخي آثار با ادبيات كمي متفاوت نوشته شده باشند اما اين تفاوت چندان زياد نيست. همه نويسندگان ما به جايگاه بزرگ رزمندگان دفاع مقدس و فداكاريهايشان معترفند و اعتقاد دارند رزمندگان ما محبور شدند براي دفاع از هويتشان با دشمن بجنگند. رمانهايي همچون «سوران سرد» نوشته جواد افهمي در حوزه ادبيات داستاني بزرگسال و «هستي» اثر فرهاد حسنزاده از جمله اين آثار به شمار ميروند.
«باغ كيانوش» را انتشارات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در قالب طرح رمان نوجوان امروز منتشر كرده است.
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.