اولين «اردوي آموزشي رماننويسي» پنجشنبه و جمعه 26 و 27 بهمن در تهران برگزار شد که در آن موسسۀ فرهنگيهنري شهرستان ادب با همکاری بنیاد ادبیات داستانی ميزبان چهل نفر از داستاننويسان جوان کشور بود. در اين اردوي دو روزه، نويسندگان و مترجمان برجستۀ ادبیات داستانی کشور به تبيين مباحث تخصصي و تجربيات خود در زمينۀ رماننويسي پرداختند.
در اين برنامه که آغاز آن صبح روز پنجشنبه 26 بهمن بود، پس از تبيين اهداف مدنظر از برگزاري اين اردو توسط گروه داستان مؤسسه، در اولين کلاس آموزشي، عليرضا سيفالديني، مترجم، نويسنده و پژوهشگر، به ارائه بحث در موضوع «زبان رمان» پرداخت.
پس از کلاس «زبان رمان» محمد حنيف، نويسنده و پژوهشگر، در دومين کلاس آموزشي، دربارۀ «شخصيت و حادثه در رمان» صحبت کرد. حنيف در بخش اول صحبتهاي خود ضمن تعريف مفهوم شخصيت در رمان به نکاتی ضروري در شخصيتپردازي رمان اشاره کرد. بخش دوم اين کلاس به بيان اجزا و انواع حادثه در رمان اختصاص داشت.
در ادامۀ برنامههای روز اول اردو، داستان نویسان به تماشای مستند"سفر ناتمام" ساخته حسن فتحی نشستند. این فیلم مستند به زندگی و شخصیت هنری زنده یاد نادر ابراهیمی می پردازد. در کارگاه پنجشنبه شب، جوادافهمي، نويسندۀ رمان «سوران سرد»، به تبيين موردي مراحل خلق این اثر پرداخت. افهمي از تجربۀ خدمت سربازي سخت خود در منطقۀ آذربايجان غربي گفت و سپس به ذکر مراحل نگارش اولين نسخههاي رمانش، دريافت اولين بازخوردها از نويسندگان، بازنويسيهاي پياپي، تبعات نوشتن چنين اثري بر زندگي شخصي و کارياش و ارتباط عميقش با شخصيتهاي رمان پرداخت.
اولين کلاس آموزشي روز دوم اردو صبح جمعه، به مبحث «ساختار رمان کلاسيک» اختصاص داشت که محسن سليماني، مترجم و مدرس داستاننويسي به ارائۀ آن پرداخت.
در کلاس بعدي، محمدحسن شهسواري، رماننويس، از «ساختار رمان مدرن» و لوازم و بايستههاي رماننويسي گفت.
عليمحمد مؤدب، مديرعامل موسسۀ فرهنگي هنري شهرستان ادب نیز در نشست اختتاميه، مجاهدت رماننويس در مسير خلق اثر را ستود و خلأ آفرينش رمان در اقليمهاي مختلف کشور را يک آسيب دانست.
«اردوي آموزشي رماننويسي» با قدرداني عزتي پاک از دستاندرکاران و مدعوين و گرفتن عکس يادگاري شرکتکنندگان پايان یافت.