موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب
Menu

انتخاب «حق السکوت» مطلع توجه نهادهای فرهنگی به شعر اصیل انقلاب است

06 شهریور 1391 11:44 | 0 نظر
Article Rating | امتیاز: 2 با 1 رای
برگزیده شدن محمدمهدی سیار شاعر جوان کشورمان اتفاق مبارکی بود و جایزه کتاب سال امسال با برگزیده شدن یک شاعر جوان رنگ و بویی دیگر داشت. این اتفاق واکنش‌های متفاوتی را بین صاحب نظران و به خصوص اهل شعر و ادب در پی داشت که ما در سلسله مطالبی به آن پرداختیم.

علی‌محمد مودب شاعر و منتقد ادبی یکی دیگر از صاحب‌نظرانی است که با در اختیار قرار دادن یادداشتی اختصاصی به خبرگزاری فارس در این زمینه به تحلیل جایزه کتاب سال امسال پرداخته است. این یادداشت به شرح زیر است:

شعر هنر اول ما ایرانیان که در عصر انقلاب اسلامی نیز یکی از وفادارترین هنرها به انقلاب اسلامی بوده و یکی از هنرهایی است که بهترین بازنمایی را از هستی و انسان و آرمانشهر و آرمان مرد انقلاب اسلامی داشته است، متاسفانه در جمهوری اسلامی، در سالهای گذشته مورد غفلت جدی واقع شده است. در چنین فضایی رویکرد مثبت سال‌های اخیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شعر بسیار مغتنم است که البته این رویکرد پاسخی به کارشناسی مشفقانه شاعرانی همچون علیرضا قزوه و مصطفی محدثی خراسانی و پرویز بیگی حبیب آبادی و همه اعضای شورای سیاستگذاری شعر جشنواره فجر بوده است.

در چنین فضایی انتخاب کتاب شعر محمدمهدی سیار، شاعر متشخص و با اخلاق و دانشجوی دکترای فلسفه دانشگاه تربیت مدرس به عنوان کتاب سال شعر جمهوری اسلامی ایران می‌تواند مطلع دورانی از توجه به شعر اصیل انقلاب اسلامی در برنامه ریزی‌های نهادهای فرهنگی جمهوری اسلامی باشد. شعری که از غفلت و انحراف بازارجویی به هر قیمت و شیوه‌ای بری است و  مومنانه به هستی و مسائل انسان انقلاب اسلامی می‌پردازد، شعر انقلاب تنها آن شعری نیست که به حوادث و شخصیتهای انقلاب بپردازد بلکه شعری، شعر انقلاب است که هستی و مسائل و انسان شناسی و زیباشناسی انقلاب اسلامی را پی می گیرد، و البته گاه به تناسب حوادثی همچون اتفاقات جهان اسلام مثل جنگ سی و سه روزه لبنان و جنگ بیست و دو روزه غزه و قحطی سومالی و نیز حوادث داخلی همچون فتنه و ترور شهیدان علمی به آن حوادث نیز توجه می‌کند و به صراحت آن جا که باید موضع بگیرد، موضع می‌گیرد. سیار شاعر باورمندی است که با گام نهادن در مسیر نوآوری درست و با داشتن پشتوانه محکمی از دانش معارفی از بهترین شاعران برآمده در این سال‌ها است. در دوران سیطره سیاسی برخی جریان‌های عرف گرا و غرب باور و جولان مجلات و برنامه‌هایی که جوانی را مترادف سبکی و فانتزی بودن می‌انگاشتند و می‌خواستند و می‌ساختند، جوانان رشیدی چون محمدمهدی سیار از گوشه گوشه ایران اسلامی بالیدند و با وقار زندگی و آثارشان نشان دادند که ایران را پس از این جز به نام امام خمینی نمی‌توان شناخت.

جوانانی مثل محمدمهدی سیار و میلاد عرفان‌پور و حمیدرضا برقعی و مرتضی حیدری آل‌کثیر و امید مهدی نژاد و محمدحسین نعمتی و مجید سعدآبادی و مریم آریان و کبری موسوی و علی رضا بدیع و بی‌شمار عزیزان دیگر انسان و هستی و مسائل انقلاب اسلامی را سروده‌اند و بسیاری از آنان به موفقیت خوبی نیز در ارتباط گیری با مخاطبان دست یافته‌اند.  لذا نگاه درست به این مجموعه توانمند و برخورد مشفقانه با مسائل این جماعت و تدبیر و طراحی زیرساخت‌های حقوقی و قانونی فعالیت ایشان و نیز نهادسازی در حوزه آموزش و نشر ادبیات انقلاب و تبلیغ و معرفی آن وظیفه متولیان عزیز وزارت ارشاد است که در سال‌های اخیر نشان داده‌اند که اهتمام جدی‌تری به حوزه فرهنگ دارند. بی‌شک فعالیت‌های معاونت سینمایی اگر  به همین منوال ادامه یابد به زودی تاثیرات و برکات فراوانی در حوزه فرهنگ عمومی خواهد گذاشت و سینما را به تسخیر تفکر انقلاب اسلامی درخواهد آورد.

انتخاب محمدمهدی سیار نیز قدمی است در راه حمایت درست از جریان شعر انقلاب اسلامی که بی‌شک اگر به صورت یک فرایند درآید، برکات فراوانی در حوزه فرهنگ خواهد داشت. بنیاد ادبیات داستانی در مدت کوتاه فعالیتش بسیار تپنده و پر ایده ظاهر شده است. مدیریت فرهنگی باید به سمت حمایت از موسسات غیر دولتی ادبیات و هنر انقلاب اسلامی پیش برود و ضمن برون سپاری تولیدات خود با قانونگذاری و سیاستگذاری درست به تدبیر کلان فعالیت‌ها بپردازد، تا این گونه موسسات بتوانند در سایه این حمایت‌ها و هدایت فعالیت‌های خود را تجاری کنند و رابطه صحیحی با بازار مخاطبان بیابند. جریان روشنفکری با سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه ادبیات و هنر هیچگاه نتوانسته است با مخاطب ایرانی ارتباط درستی برقرار کند و مثلا کتاب‌های پدرسالاران جریان غیر دینی ادبیات از مرز ده پانزده هزار تیراژ فراتر نمی‌رود حال آنکه در میان همین جوانان رشیدی که نام بردیم هستند شاعرانی که در آغاز دوره شاعری خویش به چاپ‌های هشتم و دهم رسیده‌اند. نگاهی به عزاداران حسینیه‌های زنجان و کاشان و ... و نیز نگاهی به حوادث اخیر جهان اسلام نشان می‌دهد چه ظرفیت بی‌نهایتی برای جذب مخاطب ادبیات انقلابی و مذهبی و صادرات محصولات فرهنگی وجود دارد و ما و مدیران فرهنگی ما در این راه بی‌نهایت قرار داریم به شرطی که باور کنیم سکه به نام محمد است.

lمنبع:

خبرگزاری فارس

کانال شهرستان ادب در پیام رسان ایتا کانال بله شهرستان ادب کانال تلگرام شهرستان ادب
تصاویر پیوست
امتیاز دهید:
نظرات

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.