موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب
Menu

یادداشت محمد غفاری یکی از اعضا دوره شعر جوان انقلاب درباره گردهمایی آفتابگردانها

02 شهریور 1391 22:41 | 0 نظر
Article Rating | امتیاز: با 0 رای
یادداشت محمد غفاری یکی از اعضا دوره شعر جوان انقلاب درباره گردهمایی آفتابگردانها
دوره آموزشی شعر جوان انقلاب آفتابگردان‌ها که طی 3 روز در ورامین برگزار شد، شروع یک حرکت جدید برای پرورش استعدادهای جدید شعری در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی است که می‌تواند نوید دهنده یک آینده پربارتر برای شعر ما باشد. برگزار کننده این دوره آموزشی یعنی موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب، یکی از اهداف برگزاری این دوره را ارتباط بین پیشکسوتان شعر و ادب با جوان‌ترها از یک سو و فراهم آمدن فضایی برای تعامل هرچه بیشتر شاعران جوان با هم و حمایت‌های فکری و معنوی در آینده عنوان کرده بود.
«محمد غفاری» شاعر جوان، خوش ذوق و با آتیه کشورمان است که در این دوره ادبی شرکت کرده و خاطرات و نظراتش را از این گردهمایی شاعرانه و در عین حال جوان برای ما نوشته و در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است. بررسی نگاه استعدادهای جوان شرکت کننده در این دوره می‌تواند علاوه بر  بررسی دستاوردهای واقعی این دوره برای شعر و ادب ما، آسیب شناسی چنین دوره‌هایی را هم آسان‌تر کند:
پنج‌شنبه 31 شهریور آغاز اردویی بود که شرکت‌کنندگان آن،  شاعران جوان و اغلب نوجوانی بودند که از شهرهای مختلف کشور به "شهرستان ادب" دعوت شده بودند تا در یک اردوی 3 روزه علاوه بر آشنایی با دوستان همفکر خود دوره‌ای شاعرانه را نیز پشت‌سر بگذارند.
نکته مهم این اردو صمیمیتی بود که از همان ابتدا بین شرکت‌‌کنندگان شکل گرفت و باعث بر بارتر شدن دوره شد و پس از اولین نماز جماعت ظهر ـ به امامت یکی از دوستان جوان شاعر ـ این رفاقت‌ها بیشتر و بیشتر هم شد.
شاید برای تقریباً 50 نفری که در اردوگاه هلال‌احمر ورامین حضور داشتند سخت‌ترین کار این بود که باید از عصر همان روز ابتدایی در کلاس‌ شرکت می‌کردند ولی اصرار میلاد عرفان‌پور ـ به عنوان مسئول اجرایی دوره ـ ما را به سمت کلاس‌ها برد.
اما دقایق اولیه آن کافی بود تا نظر همه بطور کلی عوض شود و کاربردی بودن بحث‌ها و همچنین تاثیرگذار بودن صحبت‌های اساتید، سختی را از بین برد.
کلاس‌هایی که در هر یک از آنها بهترین اساتید حضور داشتند و بحث‌های بسیار مفیدی را ارائه می‌کردند، و شاعران را مشتاق‌تر کند برای حضور سر وقت در کلاس.
اساتید بزرگواری چون دکتر محمدرضا سنگری، اسماعیل امینی، مصطفی علی‌پور، جواد محقق، سعید بیابانکی و مصطفی محدثی خراسانی. اما بیشتر از کلاس‌ها جلسات دور هم نشینی و شعرخوانی شرکت‌کنندگان مثل همیشه بهترین بخش اردو بود.
 شنیدن شعرهای زیبا و بسیار هنرمندانه از شاعرانی که شاید بزرگترین آنها از 25 سال بیشتر سن نداشت، فضا را گرم‌تر و صمیمی تر می‌کرد. (حتی بعضی از دوستان حاضر متولد سال 75 بودند که خیلی باعث خوشحالی بود و امیدوار کننده)
تقریباً همه اساتید به این نکته اشاره می‌کردند که قطعاً افق‌های روشنی در انتظار شاعران حاضر در اردو قرار دارد.
زیارت امامزاده جعفر پیشوا در شب اول اردو و تیراندازی به اهداف پروازی با تفنگ‌های دولول ـ که هنوز بوی باروتش را حس می‌کنم ـ و فوتسال و ... از تفاوت‌های "آفتابگردان‌ها" با دیگر اردوها و جشنواره‌ها بود و خاطرات آن هیچگاه از ذهن من و دوستان شاعرم پاک نمی‌شود.
***
صبح شنبه دوم مهر که همه کلاس‌ها به پایان رسیده بود و تفریح و برنامه جانبی دیگری هم نمانده بود با حرکت به سمت فرهنگسرای فخر رازی ورامین شروع شد.
برنامه این‌بار با شعرخوانی همه‌ی اعضای شرکت کننده همراه بود و انصافا شعرهای خوبی نیز خوانده شد تا دوره آموزشی آفتابگردان‌ها به اختتامیه خود برسد.
 مراسم اختتامیه نیز در عصر همان روز و در همان سالن برگزار شد. جلسه ماندگار برای شاعران جوان با حضور استاد محمدعلی بهمنی و خاطره‌‌گویی از حسین منزوی که در سالروز میلاد این شاعر فقید نیز قرار داشتیم و شعرخوانی این استاد شاعر طروات خاصی به مراسم بخشید و شعر بسیار متفاوت و امروزی ایشان از سال 1390 غافل‌گیرکننده‌ترین بخش شعرخوانی بود.
همچنین اساتید و شاعران جوان دیگر در جلسه به شعرخوانی پرداختند که هر کدام شنیدنی‌تر از دیگری بودند.
سعید بیابانکی، مصطفی محدثی خراسانی، ناصر فیض، محمدسعید میرزایی، امید مهدی‌نژاد، علی داودی، محمدحسین نعمتی و ... در این جلسه شعر خواندند.
اجرای این برنامه را شاعر جوان و خوش ذوق کشور محمد مهدی سیار بر عهده داشت.
علی محمد مؤدب نیز متفاوت‌تر از آنچه سراغ داشتیم پشت تریبون رفت. شاعری که این بار به عنوان مدیر عامل مؤسسه فرهنگی شهرستان ادب سخنرانی کرد و از افق‌های پیش‌رو گفت. افق‌های که با یاری خداوند دور از دسترس نیست و البته در پایان غزلی زیبا خواند که فقط دو بیت داشت.
انتهای جلسه نیز با سخنرانی میهمانی متفاوت همراه بود. وحید جلیلی مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب و چهره‌ای رسانه‌ای ویژگی‌ها و ابعادی متفاوتی از شعر و شاعری را بیان کرد و شاعران جوان را برای حضور مدوام و تأثیرگذارتر در اتفاقات مرتبط با انقلاب اسلامی فرا خواند.
زحماتی که در این اردو کشیده شد بسیار بود. جناب علی محمد مؤدب، میلاد عرفان‌پور، محمدحسین نعمتی، علی داودی، مبین اردستانی، محمد مهدی سیار و .... و نکته جالب در این اردو این بود که همه مسئولین اردو یعنی دوستان شهرستان ادب شاعر بودند و هنرمند و این باعث درک شاعران شده بود که به همه خوش بگذرد.
حضور حسین قرائی مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ورامین نیز که طول دوره شاعران را همراهی می‌کرد برای دوستان باعث دلگرمی بود.
هرچند این سه روز آنقدر زود تمام شد که خیلی از کارها که باید انجام نشد اما این شروع آنقدر برای من و دوستان همفکر من خاطره‌انگیز و مفید بود که همیشه‌ در یادمان باقی بماند. بی شک آفتابگردان‌ها نقطه عطفی در شعر جوان و متعهد کشور خواهد بود.



کانال شهرستان ادب در پیام رسان ایتا کانال بله شهرستان ادب کانال تلگرام شهرستان ادب
تصاویر پیوست
  • یادداشت محمد غفاری یکی از اعضا دوره شعر جوان انقلاب درباره گردهمایی آفتابگردانها
امتیاز دهید:
نظرات

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.