داستان دعای دریا
کتاب جدید خالد حسینی با الهام از آیلان کردی
07 آبان 1396
13:48 |
1 نظر
|
امتیاز:
4.75 با 4 رای
شهرستان ادب به نقل از تسنیم: «آیلان کردی» پسربچه سه ساله سوری دو سال پیش جهان را به شوک فرو برد، حالا نویسنده مشهور افغانستانی ساکن آمریکا با الهام از مرگ او داستان «دعای دریا» را نوشته است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، «آیلان کردی» پسر بچه سه ساله سوری را که سال 2015 در سواحل ترکیه غرق شد، همگان با تصویری تاریخی که توسط عکاسان رسمی ترکیه به ثبت رسید، به یاد دارند، تصویری که مدعیان حقوق بشر در غرب استفادههای بسیاری از آن بردند. آیلان پسر بچهای سوری که با بلوز قرمز و شلوارک آبی روی شنهای ساحل خوابیده بود، همراه با برادر پنج ساله و پدر و مادرش مجبور به فرار از سوریه شده بود، اما در میانه راه همه اعضای خانواده او به جز پدرش غرق شدند.
تصویر جسد آیلان بازتابهای مختلفی در جهان و افکار عمومی داشت، در ایران نیز شاعران و هنرمندان بسیاری نسبت به آن واکنش نشان دادند که بسیاری از آنها در نکوهش کشورهای غربی به دلیل رفتار بسیار نامناسب با مهاجران سوری و سوء استفاده مدعیان حقوق بشر از این فاجعه انسانی اختصاص داشت.
اخیراً خالد حسینی، نویسنده افغانستانی ساکن آمریکا نیز داستانی با نام «دعای دریا» با الهام از ماجرای آیلان کردی نوشته است؛ داستانی که با همکاری سازمان ملل در امور پناهندگان، روزنامه گاردین و نویسنده به نسخهای سهبعدی نیز تبدیل شده است. تماشای این نسخه سه بعدی در وبسایت این روزنامه به رایگان فراهم شده است. نسخه واقعیت مجازی «دعای دریا» را لیزا ادواردز به نقاشیهای سهبعدی تبدیل کرده است. عادل اختر بهجای راوی حرف میزند و دیوید کولتر موسیقی تأثیرگذاری برای آن ضبط کرده است.
خالد حسینی در این داستان واگویههای در آیلان خطاب به دریا را روایت میکند، پدری که دعا میکند تا دریا فرزندش را سالم به او بازگرداند... .
بیشتر بخوانید جدیدترین کتاب خالد حسینی در ایران
خالد حسینی پیش از این در گفتوگو با گاردین درباره چرایی نگارش این کتاب گفته است: وقتی من این عکس را دیدم، به تمام کارهای ناپیدایی که برای بزرگ کردن یک کودک انجام شده فکر کردم. تمام نگرانیهای شخصی، اضطرابهای شخصی، مطمئن شدن درباره اینکه بچهها فلان چیز را دارند یا به خوبی غذا خوردهاند، اینکه واکسنشان را زدهاند، لباسهایشان اندازه است، آیا ناراحت نیستند، آیا خوب خوابیدهاند، قرصهای ویتامینشان را خوردهاند... ما همیشه نگرانیم و برای فراهم کردن رفاه بچههایمان تلاش میکنیم. اینکه همه این کارها را انجام دهی، تمام عشقت را برای فرزندت خرج کنی، بعد ببینی آن جسد بیجان با صورت روی ساحل افتاده، ناراحتکننده است.».
حسینی، نویسنده افغانیالاصل ساکن آمریکا است که در چند سال گذشته آثار با عناوین «بادبادکباز»، «هزار خورشید تابان» و «و کوه طنین انداخت» را به چاپ رسانده است. شهرت عمده حسینی از «بادبادکباز» آغاز شد. اثری که در آن روایت بخشی از مشکلات مردم افغان در زمان حضور طالبان به تصویر کشیده شده بود.
اگرچه خالد حسینی در داستانهای پیشین خود تلاش کرده تا درد و رنج مردم افغانستان را به جهان نشان دهد،اما به باور بسیاری از نویسندگان افغانستان، نویسندهای نیست که صدای افغانستان را در جهان منتشر کند، بسیاری از نویسندگان و شاعران افغانستان نگاه او را آمریکایی میخوانند، آنها معتقدند که حسینی در هر سه رمان خود کوشیده است تا به تطهیر چهره نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان بپردازد. او جزو نویسندگان پرمخاطب در سالهای اخیر بوده است، رمانهای او نه تنها در آمریکا بلکه در ایران نیز خوانندگان بسیاری داشته و تاکنون ترجمههای متعددی از کتابهای او در ایران منتشر شده است.
ویدئوی دعای دریا در سایت روزنامه گاردین در چند ماه اخیر به یکی از پربینندهترین ویدئوها تبدیل شده است، امیلی امرایی مترجم نیز ترجمه داستان «دعای دریا» به زبان فارسی را در دست انجام دارد.
پنجشنبه, 01 اردیبهشت,1401