موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب
Menu

سلمان هراتی، سلمان فارسیِ شعر معاصر است

22 آذر 1391 13:43 | 0 نظر
Article Rating | امتیاز: 3 با 2 رای
سلمان هراتی، سلمان فارسیِ شعر معاصر است

 
معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش گفت: سلمان هراتی، سلمان فارسیِ شعر معاصر است.

دکتر محی‌الدین بهرام محمدیان در پیامی که در همایش نکوداشت سلمان هراتی در لنگرود برگزار شد، گفت: او یک شاعر توانمند انقلاب و دفاع مقدس و دبیر مدارس راهنمایی شهرستان لنگرود بود و امروز این‌جا گرد آمده‌ایم تا یاد سلمان هراتی را گرامی بداریم و از آن فروغ جاودانِ شور و شیدایی، شعله‌ای اقتباس کنیم برای ادامه راهی ناپیدا کرانه. همه می‌دانیم سلمان بیشت‌ر از آن‌که «هراتی» باشد، «فارسی» بود؛ سلمان فارسیِ شعر معاصر ما که با پیامبران عرصه شعر و ادب انیس بود و نسبت داشت.

او افزود: سلمان هراتی از کسانی بود که رسالت خود را با تمام وجود درک می‌کرد و دریافته بود که شعر فقط خیال‌پردازی و رؤیا نیست. شعر خوب تبیین‌کننده جوهر حیات است. بستر تحولات فردا را فراهم می‌کند و پلی است میان بیم انسان و آرمان‌هایش. می‌دانست که کار شعر لالایی خواندن نیست؛ بیدار ساختن است. جانبداری از حق است. بحث انگیختن است. ایجاد ارتباط است. شعر برای سلمان، آینه خودنمایی و تفاخر نبود، سمندی بود برای برون تاختن از خود. برای همین، شعر او، گوهر‌پاره‌هایی استخراج‌شده از عمق زندگی هستند. حقایق عریانی هستند که لباس میهمانی بر تن کرده‌اند و در ضیافت بزرگان ادب فارسی چشم‌ها را خیره می‌سازند. حقایقی که بی‌شک به ماندگاری رسیده‌اند و دست تطاول زمان از دامان آن‌ها کوتاه شده است. وگرنه امروز این‌جا جمع نمی‌شدیم.

او ادامه داد: ویژگی مهم سلمان این بود که به کُر متصل بود. مثل نگارگران رومی مخترع نبود. مانند صورتگران چین صیقل‌دهنده خویش و دل‌سپارنده بود. وقتی با لبِ دم‌ساز خود جفت می‌شد، همچو نِی گفتنی‌ها می‌گفت.

محی‌الدین بهرام محمدیان خاطرنشان کرد: یک خصوصیت مهم دیگرش «خودساختگی» و آبدیده شدنش در بوته رنج‌ها و دشواری‌های زندگی بود. او از فقر به وادی طلب رسیده بود. روح بلندش، تلخی‌های روزگار را فیلتر می‌کرد و به صورت سخنانی شیرین و غنی از معرفت بیرون می‌داد. از این‌رو زندگی‌نامه واقعی سلمان دفتر‌های شعر اوست و باقی حواشی مثل زمان و مکان تولد و غیره در حد یک پاورقی برای این زندگی‌نامه فاخر است. به عبارتی، شعر سلمان، عصاره زندگی اوست.

و اما ویژگی نادری که سلمان را از همگنانش پیش می‌انداخت، بصیرت فوق‌العادة او بود. از کسانی بود که انگار بسیار زودتر از موعد به دنیا آمده‌اند و شاخه‌ای از آینده‌اند که سر از باغ امروز درآورده‌اند. در روزگاری که هنوز خیلی‌ها نام ماهواره به گوش‌شان نخورده بود، سلمان این واژه به ظاهر غریبه با عرصه شعر را به زیبایی در سخن خویش گنجانده است.

او تصریح کرد: شعر سلمان اندیشه‌هایی هستند که امروز در میان ما نفس می‌کشند و به حیات خود ادامه می‌دهند. اندیشه‌هایی که همواره کم‌و‌بیش وجود داشته‌اند، اما با عبور از منشورِ طبع سلمان، رنگین‌کمانی از شعور و معرفت را میان ما به یادگار گذاشته‌اند. وظیفه ماست که تا جای ممکن و در حد توان خویش به این نگاهِ شسته شده در زلال عشق فرصت جاری شدن بدهیم تا همچنان سرزمین‌های تشنه جان‌ها را سیراب سازد.

در این مراسم توسط مسؤولین از خانواده سلمان هراتی تجلیل شد.

سلمان هراتی اول متولد فروردین‌ماه سال ۱۳۳۸ در تنکابن، در سال ۱۳۶۵ هنگام رفتن به مدرسه واجارگاه روستای لیل لنگرود بر اثر سانحه تصادف درگذشت.

انتهای پیام

کانال شهرستان ادب در پیام رسان ایتا کانال بله شهرستان ادب کانال تلگرام شهرستان ادب
تصاویر پیوست
  • سلمان هراتی، سلمان فارسیِ شعر معاصر است
امتیاز دهید:
نظرات

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.