تبریک موسسه شهرستان ادب به آقای حامد جلالی
موفقیت رمان «وضعیت بیعاری» در دوازدهمین دورۀ جایزۀ جلال آل احمد
23 آذر 1398
22:17 |
0 نظر
|
امتیاز:
5 با 5 رای
شهرستان ادب: رمان «وضعیت بیعاری» نوشته حامد جلالی از محصولات مدرسه رمان شهرستان ادب در جایزه معتبر جلال درخشید. هیئت داوران این رمان عاشقانه جنگی را در دوازدهمین دوره جایزه ادبی «جلال آلاحمد»، شایسته تقدیر دانستند.
«وضعیت بیعاری» داستان دلباختگی دختری مسلمان به جوانی است که پیرو دین صابئین مندایی است، اقلیتی مذهبی که بیشتر در جنوب ایران زندگی میکنند. ماجراهای این رمان از روزهای پیش از انقلاب اسلامی آغاز و به روزهای جنگ تحمیلی ختم میشود. جلالی این اثر خوشخوان و پرکشش را در مدرسه رمان موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب نوشته است. بهزودی چاپ دوم این اثر که با استقبال خوانندگان مواجه شده است نیز روانه بازار میشود.
حامد جلالی نویسنده این رمان متولد 1354 در قم و دانشآموخته دوره کارشناسی ارشد در رشته ادبیات نمایشی از دانشگاه صدا و سیماست. او سابقه کارگردانی، نمایشنامهنویسی و چهرهپردازی در تئاتر و تلویزیون را هم در کارنامه خود دارد. علاوه بر نوشتن داستان کوتاه و دریافت جوایز متعدد داستاننویسی، «وضعیت بیعاری» نخستین تجربه وی در زمینه رماننویسی است. جلالی نویسندهای است که برای نگارش آثارش به پژوهش بسیار اهمیت میدهد و از جمله برای نگارش این رمان بارها به جنوب ایران مسافرت کرده است تا از نزدیک با آداب و رسوم و زندگی شخصیتهای داستان خود آشنا شود.
«دور زدن در خیابان یکطرفه» نوشته محمدرضا مرزوقی، نشر ثالث نیز در کنار «وضعیت بیعاری» شایسته تقدیر شناخته شد. عناوین دیگر نامزدهای بخش «داستان بلند و رمان» دوازدهمین دوره جایزه ادبی «جلال آلاحمد» که رقبای این دو کتاب بودند بدین قرار است: «بیکرانگی» نوشته مهدی ابراهیمی لامع از نشر نیماژ، «روزها و رویاها» به قلم پیام یزدانجو از نشر چشمه، «فوران» نوشته قباد آذرآیین از انتشارات هیلا و «ما را با برف نوشتهاند» نوشته نسیم توسلی از انتشارات آگه. هیچکدام از این آثار نتوانست برنده جایزه جلال شود. شهریار عباسی، هادی خورشاهیان و احسان رضایی داوران این بخش بودهاند.
پیش از این شهرستان ادب توانسته بود جایزه جلال آلاحمد را با رمان «بیکتابی» نوشته محمدرضا شرفی خبوشان به دست آورد. بهعلاوه سه بار نیز در فهرست نهایی نامزدهای این جایزه قرار گرفته بود: «عاشقی به سبک ونگوک»، نوشته محمدرضا شرفی خبوشان، «برج قحطی»، نوشته هادی حکیمیان، و «وقت معلوم»، نوشته مهدی کفاش سه کتابی بودند که در دورههای مختلف توانسته بودند در دور پایانی این جایزه معتبر حاضر باشند. در این میان رمان «برج قحطی» شایسته تقدیر شناخته شد. ضمن آنکه «آوازهای روسی» نوشته احمد مدقق دیگر کتاب شهرستان ادب بود که از طرف داوران تجلیل شده بود.
یادآور میشود آیین پایانی دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد، شنبه ۲۳ آذرماه در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
تصاویر این مراسم را از اینجا مشاهده کنید.
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.