«سید محسن نقوی» شاعر پاکستانی است که توانست با زبان لطیف شعر، مسلمانان کشورش را در جنگ علیه وهابیگری و افراطگرایی با یکدیگر متحد سازد.
«سید محسن نقوی» از شعرای مشهور و بنام اردو زبان و سخنوری زبردست بود و به سبب شعرهایی که در مدح اهل بیت (ع) سروده به شاعر اهل بیت (ع) در شبهقاره نیز مشهور است.
محسن نقوی در 5 می سال 1947 در محله ساداتنشین شهرستان «دیره اسماعیلخان» کشور پاکستان به دنیا آمد و نام پدرش «سید چراغ حسین نقوی» معروف به «پالاندوز» بود.
پدر محسن نقوی به علت زهد و تقوا و ریاضتی که در عبادت داشت، در نزد مردم پاکستان از احترام خاص و ویژهای برخوردار بود.
والدین محسن نقوی به سبب حاجت گرفتن از حضرت عباس (ع) و ارادتی که به ایشان داشتند نام وی را «غلامعباس» نهاده بودند اما بعدها خود نام محسن نقوی را برای خود برگزید و بین مردم نیز به همین نام شهرت یافت.
وی پس گذراندن دوره ابتدایی وارد دانشگاه شهر «ملتان» شد و مدرک کارشناسی ارشد خود در زبان اردو را از دانشگاه «پنجاب» دریافت کرد و همزمان با دریافت این مدرک اولین کتاب شعر خود را به چاپ رساند.
سید محسن نقوی بعد از تکمیل دوره تحصیلی در شهر ملتان راهی «لاهور» شد و این شهر را برای ادامه فعالیتهای ادبی خود انتخاب کرد.
این شاعر برجسته پاکستانی جامعه ادبی کشورش را متحول کرد و نسل جوان را تحت تأثیر قرار داد اما به سبب گرایشات شدید مذهبی، بسیاری از گروههای افراطی به مخالفت با وی پرداختند.
با اینکه در زمان محسن نقوی گروههای افراطی در اوج قدرت بودند اما وی به طور علنی با آنان مخالفت میکرد و چون سخنرانی ماهر و حاذقی بود مردم اعم از شیعه و سنی سخنانش را میپذیرفتند که همین امر سبب میشد آنها علیه افراطگرایان متحد شوند.
سید محسن نقوی زبان شعر را برای مخالفت با تروریسم به کار گرفت و این امر سبب شد که قشر تحصیلکرده، ادبدوستان و نسل جوان از او حمایت کنند.
سرانجام محسن نقوی در 15 ژوئن سال 1996 به دست «ریاض بصرا» یکی از تروریستهای مشهور و از اعضای ارشد «لشگر جهنگوی» در اقامتگاهش در لاهور به شهادت رسید.
مجموعه کتابهای شعر محسن نقوی که تا کنون به چاپ رسیده است به شرح ذیل میباشد:
«بند قبا» اولین سال چاپ 1969 ، «طلوع اشک» اولین سال چاپ 1992، «برگ صحرا» اولین سال چاپ 1978، «رخت شب» اولین سال چاپ 1994،«ریزه حرف» اولین سال چاپ 1985 «خیمه جان» اولین سال چاپ 1996، «عذاب دید» اولین سال چاپ 1990، «موج ادارک» و «فرات فکر»
تقریبا تمام کتابهای محسن نقوی در مدح اهل بیت (ع) است با این وجود کتاب فرات فکر به خوبی مهارت وی در سرودن شعر اردو را نشان میدهد، این کتاب با مدح اهل بیت (ع) آغاز و با دعا به زبان شعر به پایان میرسد.
محسن نقوی در این دعا از خدا میخواهد همه مردم حسینی شوند و دعا میکند جوانان از حضرت علیاکبر (ع) الگو بگیرند، افراد مسن پیرو «حبیببنمظاهر» باشند، کودکان حضرت سکینه (س) را الگوی خود قرار دهند و خردسالان از حضرت علیاصغر (ع) پیروی کنند.

شعر بالا شعر معروف محسن نقوی است که ارادت وی به اهل بیت (ع) را نشان میدهد و معنای شعر به شرح زیر میباشد:
تا روز قیامت قلبم آرامش دارد
زیرا اطمینان دارم حسین (ع) ضامن نجات من (در دنیا و آخرت ) است.