به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم تقدیر از خبرنگاران در حوزههای کتاب و ادبیات و هنر عصر روز گذشته، 23 مرداد ماه، در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد. محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، در این مراسم که علاوه بر خبرنگاران جمعی از مسئولان هم حضور داشتند، گفت: سال گذشته میان خبرنگاران و حوزه هنری انقلاب اسلامی همکاری خوبی شکل گرفت. از نظر ما همه خبرنگاران زحمت کشیدهاند و در زمینه سینما حاصل این همکاری دیده شد و به آنچه که مردم ما از سینما مطالبه میکنند کمک کرد. در سال گذشته فیلم های محترمی ساخته شد تا بتوانیم با خانواده هایمان چند ساعت در سینما حضور پیدا کنیم و شرمنده فرزندانمان نباشیم.
وی ادامه داد: این همکاری میتواند مثمر ثمر باشد و نه تنها در حوزه سینما بلکه حوزههای فراموششده زیادی هستند که اگر دوستان به یکدیگر کمک کنند و مسائل اساسی حوزه فرهنگ را احصا کنند و به نکات فراموش شده پرداخته شود، اتفاقات بزرگی در کشور میافتد.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی افزود: من نمیدانم جایگاه سرویس ادب و هنر در مطبوعات و رسانه کشور ما در کجا قرار دارد، اما فکر میکنم این جایگاه در رتبه بالایی باید قرار داشته باشد؛ زیرا همه چیز کشور ما فرهنگ ماست و آنچه که ما در دنیا به آن مینازیم و باعث تمایز ما با دیگر کشورهاست، فرهنگ و ادب و هنر ما است. بزرگان و برنامهریزان کشور هم این نکته را دیدهاند و اولین چشمانداز جمهوری اسلامی برای پیشرفت همهجانبه با محوریت فرهنگ تدوین شده است.
مؤمنی با تأکید بر اینکه بایستی تلقیها از فرهنگ درست شود، گفت: باید تواناییهای فرهنگ را باور کرده و در همه حوزه ها در راس قرار گیرد. اگر نفت ما چندین برابر شود و رابطه ما هم با آمریکا برقرار شود، باز هم وضع خوبی نخواهیم داشت اگر حوزه فرهنگی ما درست نشود.
زبان فارسی مظلومترین موضوع فرهنگی کشور
این مقام مسئول اضافه کرد: در سال گذشته هنگامی که مشکلات اقتصادی حادتر شد، نخستین جایی که از بودجه آن کاسته شد، حوزه فرهنگ و هنر بود در صورتی که اعتبار در حوزههای عمرانی آن طور که از بودجه فرهنگ کم شد، کاسته نشد چون آن حوزهها را اصل و در مقابل نگاه تزئینی و غیر اصیل به حوزه فرهنگ داشتند که باعث وارد آمدن ضربه به این حوزه شد.
مؤمنی شریف یادآور شد: امیدوارم این طرز تلقی عوض شود و این کار توسط شما خبرنگاران ممکن خواهد شد. در گعدههای خودمان مسائل اصلی فرهنگ و هنر را بررسی کرده و آنها را تبدیل به گفتمان کنیم تا شاهد اتفاقاتی باشیم. این به قدرت جریانسازی و گفتمانسازی خبر و رسانه مربوط میشود. شاید خیلی از مسائل از نظر مسئولان و مردم مهم نباشد، اما مطبوعات و رسانهها میتوانند آن را مهم جلوه دهند.
وی در ادامه زبان فارسی را از مظلومترین مسائلی که در حوزه فرهنگ به آن تا به حال پرداخته نشده است دانست و افزود: اگر به این زبان پرداخته نشود، ممکن است همانطور که از قدرت و محدوده مخاطبان زبان فارسی کاسته شده است، به مرور هم از این وضع بدتر شود و در کشور خودمان هم غریب شود. زبان فارسی زمانی زبان اول شبه قاره بود، اما در کمتر از 200 سال استعمارگران بلایی به سر آن آوردند که امروز در کشور خودمان هم از تعداد افرادی که زبان فارسی را به درستی صحبت میکنند، کاسته شده است.
روایت نحوه شهادت محمود صارمی در "مزار شریف"
در ادامه این مراسم، ایل بیگی مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری انقلاب اسلامی با بیان این که هدف حوزه هنری از برگزاری این ویژه برنامهها تکریم و تقدیر از دست اندرکاران رسانههایی است که در طول سال با این نهاد انقلابی همکاری دارند، اظهار کرد: امیدورایم این همکاری رسانههای مختلف کشور با حوزه هنری بیش از پیش ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: امسال سومین سال است که میزبان خبرنگاران هستیم و خوشحالم که در طول این سال ها این ارتباط ادامه داشته است. روابط عمومی و همکارانم در حوزه هنری بسیار تلاش کردهاند تا رضایت خاطر رسانهها را در برنامههایی که داشته اند جلب کنند.
ایل بیگی با اشاره به این که از مرداد سال 91 تا مرداد 92 در بیش از 715 برنامه از رسانهها دعوت به عمل آمده است، افزود: آنچه برآیند حضور خبرنگاران در این برنامهها است، آشنایی بیشتر مردم و افکارعمومی با حوزه هنری و انقلاب اسلامی و فعالیتهای این حوزه بوده که بالغ بر 3 هزار و 500 بار اخبار مختلف حوزه هنری انقلاب در شکلهای مختلف رسانهایی شده است.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری انقلاب اسلامی همچنین گفت: با توجه به نامگذاری روز خبرنگار در 17 مرداد و بحثهایی که درباره نحوه شهادت شهید صارمی و دیپلماتهای ایرانی در افغانستان بوده، حوزه هنری کار ساخت فیلم "مزارشریف" را که به این موضوع اختصاص دارد آغاز کرده است و امیدواریم به جشنواره فجر برسد؛ اما اگر نرسید اولین نمایشاش در همین محفل و برنامه باشد.
در پایان این مراسم نیز از چندتن از فعالان عرصه رسانه از جمله نفیسه اسماعیلی خبرنگار فرهنگ و ادب خبرگزاری فارس، احمد افشار خبرنگار فرهنگی روزنامه همشهری، موسوی فراز عکاس خبرگزاری فارس، مهدی طوسی مدیرکل فرهنگی خبرگزاری تسنیم، علیرضا بهرامی مدیر گروه فرهنگی خبرگزاری ایسنا، سینا علیمحمدی دبیر سرویس فرهنگی روزنامه جام جم، ریسمانچی دبیر سرویس فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نغمه دانش دبیر سرویس فرهنگی خبرگزاری مهر، میثم صفاری سردبیر خبر بامدادی و صبحگاهی، مجید فلاح خبرنگار اداره کل اخبار رادیو مورد تقدیر قرار گرفتند و به رسم یادبود از سوی حوزه هنری به آنها هدایای داده شد.