روابط عمومی خانه ادبیات افغانستان: دبیرخانه هفتمین جشنواره«قند پارسی»، مهلت ارسال آثار شاعران و نویسندگان جوان افغانستانی را به این جشنوارهتا آخر ماه قوس (آذر) 1392 تمدید کرد.
محمدسرور رجایی، مدیر خانه ادبیات افغانستان و دبیر هفتمین جشنواره«قند پارسی» با اعلام این خبر، درباره فرآیند داوری این دوره از جشنواره چنینگفت: «با توجه به درخواستهای شماری از داوطلبان شرکت در این جشنواره تصمیم گرفتیم مهلت ارسال آثار را پانزدهروز دیگر تمدید کنیم. تا تمام شاعران و نویسندگان جوان افغانستان از سراسر جهانبتوانند در این رویداد مهم ادبی شرکت نمایند. پس از پایان یافتن مهلت تمدید شده،فهرست اسامی افرادی که آثار خود را به جشنواره فرستادهاند، در سایت خانه ادبیاتاعلام میشود. داوری نهایی نیز پس از پایان داوری اولیه در ماه جدی (دی) آغاز میگردد.همچنین نام برندگان نهایی و کسانی که شایسته قدردانی باشند، در برنامه ویژه «قندپارسی» مشخص و هدیههایی به رسم یادبود به آنان تقدیم میشود».
رجایی درباره پرسش بسیاری از شرکتکنندگان در مورد ارسالتصویر مدارک شناسایی شرکت کنندگان گفت: "متولدان سال 1362 به بعد میتواننددر این رقابت ادبی شرکت کنند. داوطلبان باید تصویر مدرک شناسایی خود را نیز همراهآثارشان به نشانی دبیرخانه بفرستند. در غیر این صورت، آثار آنان ناقص تلقی میشود».
دبیر «قند پارسی» درباره فعالیتهای اجرایی دبیرخانه هفتمینجشنواره «قند پارسی» افزود: «با توجه به اینکه کمیسیون علمی و فرهنگی سازمانکنفرانس اسلامی، «غزنین» را پایتخت فرهنگی جهان در سال 2013 میلادی اعلام کرده،خانه ادبیات نیز بخش ویژه هفتمین جشنواره «قند پارسی» را به پاسداشت جایگاهفرهنگی و تمدنی شهر باستانی غزنین اختصاص داده است. در همین زمینه، شماری از صاحبنظرانافغانستانی و ایرانی در بخش یادشده شرکت و سخنرانی میکنند».
رجایی درباره نکوداشت مقام علمی و ادبی استاد محمدواصفباختری در «قند پارسی» هفتم نیز گفت: «واصف باختری، یکی از اثرگذارترین چهرههایادبی و علمی افغانستان در پهنه شعر، پژوهش و ترجمه به شمار میرود. ایشان یکی ازپاسداران برجسته سنت شعر نو پارسی است که امیدواریم با برپایی این جشنواره، اینشخصیت ارزشمند، جهان پارسی بهتر و بیشتر برای مخاطبان افغانستانی، ایرانی،تاجیکستانی و تمام علاقهمندان زبان فارسی معرفی شود؛ زیرا آثار فراوان استادباختری، سرمشقی مناسب برای نسل ادبی ما و نیزکشورهای فارسیزبان است. استاد باختری، اندیشمندی فروتن در عرصه فلسفه نیز هست کهمتأسفانه تاکنون این جنبه از شخصیت ایشان به درستی بررسی نشده است و تلاش داریم دراین جشنواره، گام مهمی برای این امر برداریم».
مدیر خانه ادبیات افغانستان در پایان افزود: «همچون دورههایگذشته، بخش چشمانداز ادبیات معاصر ایران با حضور شاعران و نویسندگان ایرانی برگزارمیشود. البته تلاش داریم شماری از فرهنگیان تاجیکستان نیز در این همایش حضوریابند. در کنار برگزاری جشنواره، نمایشگاه پوستر و نقاشی نیز برپا میشود».
بنا بر اعلام دبیرخانه جشنواره «قند پارسی»، محمدصادقدهقان به عنوان مدیر علمی، محمدحسین فیاض به عنوان مدیر روابط عمومی، عارف جعفریبه عنوان مدیر هنری، علیمدد رضوانی به عنوان مدیر داخلی و محمدعلی سرابی به عنوانمدیر فنی انتخاب شدهاند. مدیریت اجرایی و مالی نیز بر دوش دبیر جشنواره «قند پارسی» است.