شهرستان ادب: مراسم رونمایی از کتاب رمان «شاخههای روز» نوشتهی حسن کیقبادی همزمان با افتتاح دو انجمن ادبی سبزوار، یعنی «انجمن شعر آیینی مشکات» و «حلقه داستانی کویر» در تاریخ بیستم شهریورماه ۹۳ در تالار بیهقی شهرستان سبزوار برگزار شد.
در این مراسم که جمعی از مسئولین موسسهی شهرستان ادب و ادارهی کتابخانههای سبزوار و همچنین مسئولین اداری شهرستان حضور داشتند، از این کتاب که اولین رمان بومی سبزوار با موضوع انقلاب بود، رونمایی شد. بعد از مراسم رونمایی حسن کیقبادی نویسندهی کتاب شاخههای روز صحبتهایی ایراد کردند. ایشان ضمن تشکر از موسسهی شهرستان ادب و مخصوصا دوستان بخش داستان، از اینکه بخش داوری آثار جهت چاپ کتاب بدون چشم پوشی ایرادهای رمان را به او یادآوری کردند، قدردانی کرد. ایشان گفتند این سخت گیری در بخش پذیرش باعث شد که کتاب طی بیش از یک سال تحقیق و نگارش، حدود بیست بار بازنویسی شود و همین بازنویسیهای مجزا و مجدد، به قدرت کار و تبدیل رمان شاخههای روز به یک کتاب خواندنی کمک کرد. ایشان مختصری به قصهی رمان اشاره کردند. ماجرای پسری که بعد رفتن مادرش به حج، دنبال کاغذهایی میگردد که چند وقتی بوده حال مادرش را دگرگون کرده. پسر در کش و قوسی این کاغذها را پیدا میکند و با خواندن آنها وارد فضای بومی سبزوار میشود و البته اصلا متوجه نمیشود که ربط این کاغذها و نوشته ها به زندگی خودش و مادرش چیست. ما در ادامهی رمان این روابط را کشف میکنیم و به سرانجامی میرسیم. اما ایشان بیشتر از قصهی رمان، به قصهی دیگری پرداختند و آن نحوهی روزی شدن نگارش این رمان بود.
بعد از صحبتهای آقای کیقبادی، جناب جواد افهمی از نویسندگان برجستهی کشور، صاحب آثاری مثل سوران سرد، چطر کبود، تاکسی سمند، خورشید بر شاخههای راستشان میتابید، ستارههای دب اکبر و سال گرگ، دربارهی کتاب شاخههای روز و حسن کیقبادی صحبت کردند. ایشان گفتند به عنوان کسی در این جلسه حاضر شده و میخواهد برای رمان شاخههای روز صحبت کند که داستان نویسی با ادعایی است. ایشان خوشحال بودند که کیقبادی با صبوری نکاتی را که برای بازنویسی پیشنهاد داده بودند را انجام داده بودند. در ادامه ایشان به نکاتی که شاخههای روز را به رمانی خواندنی تبدیل کرده بود اشاره کردند. و در ضمن از همهی مسئولین و جامعه عاجزانه تقاضا کردند که تدابیری اتخاذ کنند تا نویسنده ای مثل کیقبادی در شهرستان بماند و راهی شهری با هویت جعلی مثل تهران نشود. ایشان در ادامه وارد صحبت در حوزهی کتاب شاخههای روز شدند و از جمله این نکات، شخصیت پردازی درست، پیرنگ مناسب و لحن داستانی شیوا که فضاها را خوب ترسیم کرده، بود. در ادامهی جلسهی رونمایی، آقای علی ششتمدی از نویسندگان و منتقدان، صحبت کردند و در ابتدا گفتند که به کیقبادی غبطه میخورد که نویسنده ای مثل جواد افهمی برای رونمایی کتاب او آمده است. ایشان به نکات مثبتی از داستان مثل ایجاد تعلیق از همان ابتدای رمان، ایجاد ناپایداری، شخصیت پردازی و ... . ایشان به قسمتهایی از رمان نیز اشاره کردند و گفتند که گرچه در روند خواندن رمان بعضی گره ها باز میشود، ولی بعضی موارد تا آخرین صفحههای رمان برای ما نامعلوم است و این کششی ایجاد میکند که ما رمان را ادامه بدهیم. ایشان به پایان بندی قوی رمان نیز اشاراتی داشتند.
قبل از مراسم رونمایی، حلقهی داستانی کویر و جلسهی شعر مشکات که نمایندگی هایی از جلسات داستان و شعر موسسهی فرهنگی و هنری شهرستان ادب در سبزوار بودند و چندی بود کارشان را شروع کرده بودند، به صورت رسمی افتتاح شد.
ابتدا آقای علی اصغر عزتی پاک، نویسنده و مسئول بخش داستان موسسهی شهرستان ادب که از تهران به همین منظور به سبزوار آمده بودن، به روی سن رفتند و بعد از صحبتهایی از ادبیات بومی، خرسندی خود را از افتتاح اولین نمایندگی حلقهی داستانی موسسهی شهرستان ادب در سبزوار ابراز داشتند. ایشان گفتند که رمان «شاخههای روز» اتفاق خوبی برای شهرستان ادب بوده است. چرا که ضمن قدرتمند بودن رمان، داستانی است بومی و توسط یک نویسندهی شهرستانی. ایشان ابراز امیدواری کرد که نویسندگان برجستهی دیگری از شهرستانها برخیزند. ایشان از کیقبادی به عنوان نویسنده ای جوان شهرستانی یاد کردند که امیدوار بودند کارهای بهتری از ایشان ببینند. بعد از صحبتهای آقای عزتی پاک، آقای حسین معدنی ثانی از داستان نویسان سبزوار به نمایندگی از داستان نویسان سبزوار، به قرائت داستان کوتاهی با عنوان «عروسک افغان» پرداختند.
در این مراسم جسلهی شعر آیینی مشکات نیز با حضور میلاد عرفان پور، شاعر و مسئول بخش شعر شهرستان ادب، و دکتر قربان ولیی از شاعران کشور، افتتاح شد. ابتدا آقای میلاد عرفان پور به روی سن رفتند و ابراز خرسندی کردند که حلقههای شعر شهرستان ادب در شهرستانهای ایران در حال شکل گرفتن است. در ادامه آقای دکتر ولیی به نکاتی اشاره کردند. ایشان به تحقیق و تفحص و غوطه خوردن در آثار بزرگانی چون نظامی، مولوی و حافظ اشاره کردند و گفتند شاعران نباید خود را از آنها بی بهره بگذارند. ایشان در انتهای صحبتهایشان غزلی خواندند. بعد از صحبتهای ایشان، چهار تن از شاعران جوان سبزوار روی سن حاضر شدند و به نمایندگی از شاعران سبزواری چند غزل خواندند. دکتر حسن دلبری که از شاعران به نام سبزواری و دبیر جلسه شعر آیینی مشکات بودند به صورت مختصر به این اشاره کردند که از این پس شعر سبزوار دارای ویترین شد و بروز کشوری مییابد. چرا که قبل از ورود شهرستان ادب به این عرصه، شعر سبزوار در درون بسیار قوی بود و قابلیت بروز و ظهور نداشت. حال آنکه با افتتاح جلسهی شعر مشکات، این امید هست که شعر سبزوار در کل کشور دیده شود.
در این مراسم با شکوه که به همت ادارهی کتابخانههای سبزوار و همچنین موسسهی شهرستان ادب برگزار شده بود، از مدیران حلقهی داستانی کویر توسط خانم زیبا باغانی، مدیر ادارهی کتابخانههای سبزوار تقدیر به عمل آمد. همچنین آقای مهدی مقصودی مدیر کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهرستان سبزوار ضمن تبریک به نویسندهی جوان سبزواری و خرید صد نسخه کتاب توسط شورای اسلامی سبزوار، خواستار شدند تا مراسم جداگانه ای برای این کتاب و امثال آن گرفته شود.
در پایان مراسم کتاب در کریدوری سالن، کتاب شاخههای روز جهت خرید علاقمندان ارائه شد.