شهرستان ادب: رونمایی از سه کتاب داستان «جشن باغ صدری»، «مادربزرگ پیام مرده» و «به هم رسیدن در میانسی» به همت حوزه هنری قم در قم برگزار شد.
چندی پیش داستاننویسان همدان و قم در «نگارستان اشراق» قم دور هم جمع شدند تا هم داستانهایشان را برای هم بخوانند و هم از سه کتاب که حاصل قلم نویسندگانی از این دو استان بود رونمایی کنند. از سر اتفاق ناشر هر سه کتاب انتشارات «شهرستان ادب» بود، و «علیاصغر عزتی پاک» نویسنده و مسئول گروه داستان ادب نیر در این نشست شرکت داشت. برنامه با داستانخوانی اعضای حلقههای ادبی هر دو استان آغاز شد، نویسندگانی از همدان و قم آثار کوتاهشان را برای حاضرین در جلسه قرائت کردند و نقطهنظرات آنان را دربارهی آثارشان شنیدند. بخش دوم برنامه اختصاص به رونمایی از کتابها داشت. کتاب اول «جشن باغ صدری» بود به نویسندگی سرکار خانم «سیده عذرا موسوی» که با حضور خانم «زهره عارفی» نویسنده و منتقد به حاضرین معرفی شد. خانم عارفی داستانهای این کتاب را از جنس داستانهایی معرفی کرد که تلاش میکنند به تمام زوایای زندگی انسانها سرک بکشند و آدمها را فارغ از قالبهای شناخته شده بسازند و معرفی کنند. این منتقد، مجموعه جشن باغ صدری را دارای زبانی روان و پخته معرفی کرد، و ساختار درست و بقاعدهی داستانهای آن را ستودنی دانست. «جغرافیاهای متفاوت و متنوع داستانها» از دیگر ویژگیهای این مجموعه بود که سرکار خانم عارفی به آن اشاره کرد و گفت: داستانهای «جشن باغ صدری» هم در مضامین و هم در زمان و مکان از تنوع خیلی خوبی برخوردار است، و این همه نشان از اشراف نویسنده به مجموعهی کارهایش دارد تا به ورطهی تکرار نیفتد.
«به هم رسیدن در میانسی» نوشتهی «مهدی کرد فیروزجایی» کتاب دومی بود که با حضور نویسندهاش در این برنامه رونمایی شد. «علی اصغر عزتی پاک» معرفیکنندهی این داستان بلند به حاضرین در جلسه بود. عزتی پاک ضمن اشاره به اینکه این کتاب برای مخاطب نوجوان نوشته شده است، به جوایزی که «به هم رسیدن در میانسی» قبل از چاپ به خود اختصاص داده بود اشاره کرد، و کار را دارای جذابیت و تعلیق بالا دانست و گفت: مخاطب نوجوان از کتاب انتظارآفرینی میخواهد، و کتاب آقای فیروزجایی این ویژگی خیلی خوب را دارد. نوجوان داستان در یک اشتباه سادهدلانه برادر مبارز خود را به خطر میاندازد، و حالا باید تمام تلاشش را به کار ببندد تا او را نجات بدهد. این مسئله تعلیق بسیار خوبی را در کار انداخته است و خواننده خواهی نخواهی پیگیرش خواهد بود. «شروع خوب و فنی» از دیگر خصوصیات این داستان بود که عزتیپاک به آن پرداخت و ضمن تحلیل شروع کتاب، دلایل ارزشمندی آن را برشمرد.
«ابراهیم اکبری دیزگاه» نویسنده و منتقد دیگری بود که مجموعه داستان «مادربزرگ پیام مرده» از «تیمور آقامحمدی» را معرفی و تحلیل کرد. اکبری دیزگاه دغدغهی اصلی نویسندهی این مجموعه را فن و فرم دانست و گفت: «تیمور آقامحمدی بیشتر همَ خود را مصروف ساختمان آثارش میکند و کار فنی بر روی داستان اولویت اصلی اوست.» این منتقد همچین ادامه داد: «جنگ» و «ماجراهای انقلاب» دلمشغولی آقامحمدی در این مجموعه است اما نگاه او کاملا متفاوت است به این دو موضوع. این نویسنده همچنین معتقد بود که خوانندهی مورد نظر تیمور آقامحمدی، خوانندهای حرفههای است که باید با ظرافتهای داستان کوتاه آشناست و میداند که یک نویسندهی حرفهای حرفش را کجا و چگونه میزند.
«مادربزرگ پیام مُرده»، که نامش هم به عنوان نام مجموعه انتخاب شده، داستانی بود که ابراهیم اکبری دیزگاه به عنوان یک نمونهی برجسته و نوعی از میان داستانهای آقای آقامحمدی معرفی کرد و گفت: این داستان نشان میدهد که نویسنده ماجراهایش را چگونه رقم میزند و تفاوت آثارش را در کجاها جستوجو میکند. پس از سخنان ابراهیم اکبری دیزگاه، برنامه با یک عکس یادگاری به پایان رسید.
نام الزامی می باشد
ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
Website
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز