شهرستان ادب به نقل از قفسه (ضمیمۀ کتابخوانی روزنامۀ جامجم) : شعرها همیشه در مسیر احساس قدم برمیدارند و با لطافت، روح آدمی را مینوازند. هرچند در این دنیای امروز هستند شعرهایی که به قول خودشان مدرن شدهاند و بویی از لطافت ندارند. اما در فرهنگ ما ایرانیها پای ثابت شعرهایمان حس ناب پاکی است که شاعر با اطراف خود دارد. مانند سهراب سپهری که در تمام شعرهایش رنگ و پای طبیعت پیچیده است.
«مثل یک درخت» یک کتاب شعر نو است. هجده شعر که که با نگاه نوجوانان گره خورده است.
شعرها به سبک نو یا همان نیمایی نوشته شده و شاید در نگاه اول بسیار کوتاه به نظر بیایند. اما همین کوتاهی میتواند مفهوم اصلی شاعر را برساند و نیازی به بلند گویی نباشد. اما گاهی هم مخاطب با خود میگوید کاش شعرها ادامه داشتند.
این کتاب که برای نوجوانان تنظیم شده است و از تصویرسازی ویژۀ این سنین برخوردار است. تصویرساز بهخوبی مفهوم شعر را درک کرده و تصویری مناسب با آن را انتخاب کرده است و این حُسن بزرگی است که خیلی از کتابها از آن بیبهرهاند.
حامد محقق شعرهای کتابش را حول محور چند مضمون جمعآوری کرده است. عدهای از آنها الهام گرفته از طبیعت هستند، و نگاهی شاعرانه به اتفاقات بین عناصر طبیعت دارد مانند:
رعد
میزند
توی گوش آسمان
ابرها کبود میشوند
گریه میکنند
گروهی دیگر از شعرها به جریان زندگی شهری مربوط میشود و البته کمی تا قسمتی باز هم طبیعت در آن دخالت دارد مانند:
سالها
در کنار جادهها و راهها
ایستادهاند
چشمشان به راه یک پرنده
یک کلاغ
تیرهای چوبی چراغ
تعدادی دیگر از آنها در بردارنده مضامینی مذهبی هستند، مانند:
دور گنبد طلا
یک کبوتر سفید
گرم چرخ خوردن است
بالهای او
رنگ چادرِ نمازِ مادر من است
مثل یک درخت، گاهی حسرتها را بیان میکند و یک غم با خود دارد و گاه از شکفتن یک شکوفه حرف میزند و لبخند شادی بر لب میآورد.
این کتاب میتواند هدیۀ مناسبی باشد برای نوجوانانی که تازه پا به این سنین گذاشتهاند و هنوز حس و لطافت کودکی را با بزرگسالی نیامیختهاند.