همراه با گزارش تصویری نشست
گزارش مشروح نشست خبری آغاز دوره هشتم آفتابگردانها
20 بهمن 1398
13:00 |
0 نظر
|
امتیاز:
5 با 2 رای
شهرستان ادب به نقل از خبرگزاری مهر: نشست خبری ویژه آغاز دوره هشتم آفتابگردانها، شنبه نوزدهم بهمنماه ساعت 10 صبح در موسسه شهرستان ادب برگزار شد. در این نشست علیمحمد مودب، علی داودی، میلاد عرفانپور و محمدمهدی سیار درباره دور جدید اردوهای آفتابگردانها سخن گفتند و به سوالات جمعی خبرنگاران پاسخ دادند. همچنین در این نشست خبری، از پوستر هشتمین دورۀ شعر جوان آفتابگردانها که توسط خانم سمیه صاحبی طراحی شده بود، رونمایی شد.
مدیر دفترشعر مؤسسه شهرستان ادب از حضور بیش از ۱۰۰۰ متقاضی شرکت در هشتمین دوره آموزشی شعر جوان انقلاب اسلامی «آفتابگردانها» خبر داد.
نشست خبری تشریح برنامههای «هشتمین دوره آموزشی شعر جوان انقلاب اسلامی» امروز شنبه ۱۹ بهمن با حضور علیمحمد مؤدب مدیر مؤسسه شهرستان ادب، محمدمهدی سیار مدیر دفتر پژوهش و هنر این مؤسسه، میلاد عرفانپور مدیر دفتر شعر و علی داوودی شاعر و کارشناس فرهنگی این مؤسسه برگزار شد.
عرفانپور در ایننشست خبری توضیحاتی درباره این دورههای آموزشی ارائه داد و گفت: دوره آموزشی آفتابگردانها با هدف شناسایی و تربیت نسل نو شاعران معاصر ایران ایجاد شد. ما با برگزاری ۷ نوبت این دوره آموزشی، دنبال تربیت نسلی بودیم که در قالب شعر، به بیان گفتمان انقلاب اسلامی، اخلاق و معنویت بپردازند. مؤسسه شهرستان ادب این اتفاق را زمانی آغاز کرد که بخش آموزش در شعر ایران با خلاء روبرو بود و جریان شعر انقلابی نیز دچار غربت شده بود. این دورهها توانست نسل جدیدی را طی سالهای گذشته وارد جریان شعر کشور کند که هر کدام از آنها در نقاط مختلف ایران، اتفاقی تازه را رقم زدند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هدف اصلی از برگزاری این دوره آموزشی استعدادیابی است، گفت: ما از سال ۸۹ تاکنون بیش از ۱۰۰۰ شاعر نوجوان و جوان را تربیت کرده و از ایندورهها فارغالتحصیل داشتهایم.
مدیر دفتر شعر مؤسسه شهرستان ادب، به برنامههای دوره هشتم دوره آموزشی شعر جوان اشاره کرد و گفت: ۱۰۶۵ نفر برای شرکت در ایندوره آموزشی ثبتنام کردند که از میان آنها ۱۳۱ نفر انتخاب شدند. تعداد افراد شرکتکننده در ایندوره نسبت به سال قبل ۴۰ درصد افزایش داشته است. در نهایت از ۱۳۱ نفر پس از طی مراحل استعدادیابی، برترینها انتخاب خواهند شد. نکته قابل توجه در این است که میانگین سنی حاضران ۲۴ سال است و در میان آنها شاعرانی از تمامی استانهای کشور حضور دارند.
وی همچنین به برگزاری سه اردوی چهار روزه آموزشی برای حاضران در این اردو اشاره کرد و گفت: فعالیت دوره آموزشی آفتابگردان منحصر به این دورهها نبوده و در تمام طول سال به شکل تلفنی، مکتوب و مجازی، ارتباط ما با شاعران برقرار خواهد بود.
عرفانپور در ادامه به موضوع «یاریگری» به عنوان یکی از محورهای فعالیت این دوره از اردوی «آفتابگردانها» اشاره کرد و گفت: این موضوع در دو محور حضور شاعران در حوادث مختلف کشور و دستگیری آنها از مردم آسیبدیده، مورد توجه ما است.
اینشاعر در بخش دیگری از این نشست خبری، به خروجیهای دوره «آفتابگردانها» طی سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: از میان بیش از ۱۰۰۰ فارغالتحصیل این دورههای آموزشی در ۷ فصل گذشته ۲۵ عنوان مجموعهشعر منتشر شده که ۶ مجموعه، برگزیده یا نامزد جوایز ادبی نیز شدهاند. همچنین فارغالتحصیلان این دورهها پیشرفتهای قابل توجهی در حوزه تولید سرود و موسیقی انقلاب اسلامی به دست آوردهاند.
در بخش دیگری از ایننشست، علیمحمد مؤدب مدیر مؤسسه شهرستان ادب، گفت: انقلاب ما در برهه فعلی در آستانه رسیدن به قلههای بلندی در تمام حوزهها است. اما همیشه دشوارترین لحظات، همین لحظات رسیدن به قله است. دشواریهایی که اینروزها بهویژه در حوزه معیشت، خودش را نشان میدهد یا در صحنههای فرهنگی و ادبی، در این دسته تقسیمبندی میشود. هراسها همیشه در بلندترین نقاط و در پایان صعود، خودشان را نشان میدهند که ما را ناامید کنند. اما باید بدانیم آنچه در این لحظات باید پررونقتر از همیشه باشد، حوزه انقلاب، فرهنگ و رسانه است.
وی افزود: آنچه نباید در این برهه سقوط کند، جریان فرهنگ انقلاب اسلامی است؛ جریانی که کلمات ما را میانداری میکند. متأسفم که باید بگویم نگاه به فرهنگ، علیرغم شعارهای موجود نگاه عمیقی در جامعه ما نیست درحالیکه باید در سختترین شرایط مانند امروز، فعالترین بخش در میدان باشد. ممکن است ما نتوانیم در حوزههای اقتصادی و سیاسی، کارآمدی لازم را داشته باشیم اما آنچه در این میان میتواند میدانداری کند، فرهنگ است. شوق فعالیت فرهنگی را باید زنده نگه داشت نه آنکه به مجرد آنکه کار سخت شد، اولین چراغی که خاموش میکنیم، چراغ فرهنگ باشد.
مدیر مؤسسه شهرستان ادب ادامه داد: ما تلاش کردهایم تا در همین دوران سخت برای ادبیات همچنان پرانرژی و پرامید کار کنیم و با علمداری این بخش، به قله صعود کنیم. ما شاهد بودهایم که در یک سال گذشته به دلیل شرایط سخت کشور، بسیاری از مجموعههای فرهنگی تعطیل شدهاند. متأسفیم که باید بگوییم در این زمینه غفلت وجود دارد؛ امیدواریم این وضعیت تغییر کند و به این باور برسیم که فرهنگ است که میتواند ما را در نبردهای بزرگ تمدنی پیروز کند.
مؤدب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری هشتمین دوره «شعر آفتابگردانها» گفت: این دوره آموزشی تلاشی برای فضاسازی در حوزه شعر و آموزش شاعران انقلاب اسلامی است که از یک دهه پیش آغاز شده و امیدواریم تا سالهای آتی نیز ادامه پیدا کند. این اتفاق در دورههای گذشته آن مورد تائید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار گرفته است و ایشان در دو پیام شفاهی به آن اشاره کردهاند.
وی همچنین با اشاره به شهید قاسم سلیمانی نیز گفت: بارها و در مناسبتهای مختلف آرزو میکردیم که ایشان به دلیل محبتی که به همه ما دارد، بتواند بخشی از وقتش را هم در حوزه فرهنگی خرج کند. جامعه ما امروزه بیش از هر چیز نیازمند محبت است و این گوهری است که در وجود ایشان حضور داشت و به کار فرهنگ میآمد. درواقع با شهادت ایشان، شخصیت وی توانست به صورت جدی وارد میدان فرهنگی شود و به فعالیتهای مستقیم در این عرصه بپردازد. از لحظهای که شهدا خونشان بر زمین میریزد و اسحلهشان بر زمین میماند، گویی آنها قلم را به عنوان سلاح در دست میگیرند. امیدواریم ادبیات ما بتواند با الهام از محبتی که در وجود این شهید و سایر شهدای مدافع حرم وجود دارد، راهش را به پیش ببرد.
محمدمهدی سیار هم در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: دوره آموزشی آفتابگردانها برای هر کسی که قدر شعر را در حیات مادی و معنوی ما میداند، همانند فرآیند جستجوی طلا است؛ اتفاق کمنظیر در طول حیات ادبی ما که هشت سال تداوم پیدا کرده است. دوره آموزشی هم به شاعران ایرانی و هم فارسیزبانان توجه دارد. خود ما هم که بهعنوان مدرس در اینحوزهها حضور مییافتیم، همیشه سعیمان بر این بوده که چیزی یاد بگیریم.
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.