موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب
Menu
در ضیافت شام وزیر ارشاد برای شاعران

ساعد باقری: وقتی شنیدم آقای جنتی قرار است وزیر شود نگران شدم

28 شهریور 1392 03:05 | 0 نظر
Article Rating | امتیاز: 3.2 با 5 رای
ساعد باقری: وقتی شنیدم آقای جنتی قرار است وزیر شود نگران شدم
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، ضیافت شام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شاعران شامگاه گذشته همزمان با روز شعر و ادب فارسی در باغ زیبا برگزار شد.

* ساعد باقری: وقتی شنیدم آقای جنتی قرار است وزیر ارشاد شود نگران شدم 

در این مراسم ساعد باقری شاعر ضمن تبریک به علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید به آقای جنتی تبریک بگویم نه به سبب انتصاب ایشان در وزارت ارشاد، بلکه به سبب عملکرد یک ماه و اندی که انصافا با انتخاب همکارانش، با شیوه و رویه خود، با نطق زیبایشان چراغ امید را در دل‌های اهل فرهنگ فکر و ادبیات فروزان داشت.

وی افزود: جناب آقای جنتی من در زمره انبوه کسانی بودم که وقتی شنیدم شما قرار است وزیر ارشاد شوید نگران شدم و جزء معدودی از آن انبوه بودم که به سبب این نگرانی رفتم به رایزنی و دیدار با بعضی بزرگوارانی که فکر می‌کردم شاید تأثیر و نفوذی داشته باشند.

وی ادامه داد: خیلی از این انبوه‌ها ما را برحذر می‌داشتند که " نکند جنتی وزیر شود و در کاسه شما بگذارد» اما انصافاً نطق بسیار زیبای شما چیز دیگری بود.

باقری تصریح کرد: من قول شرف می‌دهم که شما در بین کسانی که دغدغه‌‌شان تعالی رشد و فرهنگ به هیچ چشم‌داشتی امتحانشان را پس داده‌اند و انشاء‌الله بهتر از این هم پس خواهند داد بهترین دوستان خودتان را خواهید یافت.

وی متذکر شد: البته این گونه است که پس از عزل و برکناری راحت‌تر رفیق می‌شویم؛ نطق شما در مجلس برای نخستین‌بار این امید را به ما داد، نگرانی ما نسبی و نسبی نبوده بلکه نگرانی مطلق بود . بدین معنا که می‌گفتیم اگر کسی روحیات و ظرایف هنرمندان را نشناسد احتمالا به مشکل می‌خورد.

این شاعر تصریح کرد: نطق شما این چراغ امید را روشن داشت و البته شاید چون منی نباید این موضوع را عرض کنم، اما حضرت علی (ع) می‌فرمایند: "واجب‌تری از این واجب برای متصدیان حکومتی نیست که وفادار به پیمانشان باشن"د. ما اینها را پیمان شما تلقی کردیم و امیدواریم این چراغ فروزان‌تر شود. امیدواریم یکبار در انجمن شاعران میزبان شما باشیم و با جزئیات بیشتر در خدمت شما باشیم.

 

* رحماندوست: در سالهای گذشته رغبتی برای رفتن به وزارت ارشاد نداشتم/ وزارت ارشاد هیچ وقت خانه مادری ما نمی‌شود

در ادامه مراسم؛ مصطفی رحماندوست با اشعاری سخنان خود را آغاز کرد و اینگونه گفت با اینکه در جمع بزرگان هستم قرار نیست شعر کودکانه بخوانم اما خوب دیدم و خواندم.

رحماندوست با تاکید بر اینکه چند سالی بود وزارت ارشاد را دور انداخته بودیم افزود: بارها به این باغ زیبا دعوت شده بودیم اما نمی‌آمدیم، با اینکه من سالها در وزارت ارشاد مدیرکل دفتر مجامع بودم، مشاور معاونت فرهنگی و مشاور وزیر بودم اما حتی برای بیمه خودم به وزارت ارشاد مراجعه نمی‌کردم. ( بازنشسته وزارت ارشاد هستم) چون رغبتی برای رفتن نداشتم، آقای جنتی در یکی از سخنان خود گفتند که هنرمندان به خانه‌شان برگردند به خانه مادری‌شان برگردند، البته یواشکی بگویم که وزارت ارشاد هیچ وقت خانه مادری نمی‌شود، ممکن است خانه نامادری برای ما شود، موی دماغمان شود، اما نامادری مهربان هم خوب است.

وی ادامه داد: جناب آقای جنتی در این سالهای سیاه گذشته، بلای به سر فرهنگ و هنر آمد که به سر اهل اقتصاد آمد و به این سادگی‌ها نمی‌شود از بین برد، اگر شما دعوت کنید از همه و حتی مشاور قرار دهید تا کتاب هفته و کتاب ماه را رقم بزند خواهد دید اسم چه افرادی نیست و اسم چه کسانی زیاد آمده است ( این سخنان رحماندوست با تشویق حاضران مواجه شد) تیراژ کتاب چه کسانی تماما خریداری شده و چه کسانی اصلا کتابشان خریده نشده است.

این شاعر خاطر نشان کرد: به عنوان یک مدعی می‌گویم ببینید کتاب چه کسانی در هیئت داوران کتاب سال شناخته شده اما در معاونت فرهنگی گفتند رحماندوست پایش را روی پایش می‌اندازد و پیپ می‌کشد حتی بر علیه وزارت ارشاد حرف می‌زند پس اسمش را خط بزنید.

وی ادامه داد: خانه را باید آب و جارو کرد تا لایق مهمان شود شما میزبان ما هستید، من به حکم دفاعی که از رئیس‌جمهورشدن آقای روحانی کردم احترام گذاشته و امشب دعوت شما را لبیک گفته و آمدم اما نمی‌دانم این آمدن و رفتن من ادامه خواهد داشت یا نه.

رحماندوست در پایان سخنان خود تصریح کرد: امیدوارم بارقه امیدی که در دل همه ایرانی‌ها ایجاد شده آرامش نسبی که در حال حاکم شدن در وزارت ارشاد هم حاکم شود، امیدوارم شما معاونت فرهنگی انتخاب کنید که اهل کتاب و قلم، چاپ و سانسور هم باشد و حرف‌های هم را بفهمیم.

 

* اعلاء: چند سال به نشانه اعتراض هیچ کتابی را چاپ نکردم/ وضعیت شعر کودک در روزگار ما خوب نیست

افشین اعلاء از دیگر شاعران حاضری بود که وقتی پشت تریبون قرار گرفت خاطر نشان کرد: خدمت وزیر ارشاد جملاتی در مورد شعر کودک و دغدغه‌مان مواردی را بیان می‌کنم همانطور که همگان می‌دانند پس از انقلاب اسلامی شعر کودک جهش خوبی داشت مخصوصا در دهه 60 تعداد زیادی از شاعران خبره مخاطب کودک و نوجوان را به عنوان مخاطب خاص انتخاب کردند و کارهای مختلف ارائه و دست به کار شدند.

اعلاء ادامه داد: همزمان با رشد و اعتلا طبیعی است که هر نهادی همزمان با رویش دچار آفت‌های حمله‌ بشود اما باید بگویم وضعیت شعر کودک در روزگار ما وضعیت خوبی نیست. هم به جهت تیراژ و هم کیفیت و البته به جهت گرایش ناشران به کارهای مبتذل و بازاری و اتفاقی است که می توانست جهانی شود اما با سری‌دوزی ها و تولید‌های انبوه از دست می‌رود. به طوری که خود من چند سال به نشانه اعتراض هیچ کتابی را برای انتشار ندادم. چون گم می‌شود یک کاسه دیده می‌شود نقد وجود ندارد فکر می‌کنم پس از نقدهای که دوستان گفتند می‌خواهم صنفی برخورد کنم خوشحالم پس از انزوا توانستم با خاطری جمع به این محفل بیام که رسمی و دولتی است.

کانال شهرستان ادب در پیام رسان ایتا کانال بله شهرستان ادب کانال تلگرام شهرستان ادب
تصاویر پیوست
  • ساعد باقری: وقتی شنیدم آقای جنتی قرار است وزیر شود نگران شدم
امتیاز دهید:
نظرات

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.