موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب
Menu

«وقتی دلی» قرار بود مجموعه تلویزیونی باشد، اما کتاب شد

18 شهریور 1391 10:59 | 0 نظر
Article Rating | امتیاز: با 0 رای
«وقتی دلی» قرار بود مجموعه تلویزیونی باشد، اما کتاب شد
نویسنده کتاب «وقتی دلی» گفت: ابتدا قرار بود این کتاب دستمایه تولید یک مجموعه تلویزیونی قرار بگیرد، اما این امکان فراهم نشد و کاری که من کردم، تکمیل این قصه و تقویت کار با مستندات تاریخی بود.

محمدحسن شهسواری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: چند سال قبل، پیشنهاد ساخت مجموعه‌ای تلویزیونی درباره زندگی «مصعب بن عمیر» را به یکی از شبکه‌های تلویزیونی دادم. پس از آن شروع به مطالعه درباره تاریخ صدر اسلام و عرب جاهلی کردم و البته به طور مشخص درباره خود شخصیت «مصعب بن عمیر». هرچه پیش‌تر رفتم علاقه‌مندتر شدم، اما چون تفسیری که من از این شخصیت تاریخی داشتم با آنچه دوستانمان در تلویزیون داشتند، متفاوت بود، آن پروژه به سرانجام نرسید.

وی افزود: من واقعا به این شخصیت علاقه‌مند شده‌ بودم. کفار قریش همیشه پیامبر (ص) را از جنبه کسانی که به او گرویدند، تمسخر می‌کردند. آنها می‌گفتند مشتی فقرا و گدایان در اطراف محمد جمع شده‌اند، اما مصعب دو وی‍ژگی داشت که از این لحاظ اسلام آوردنش کفار را عصبانی کرد: یکی این که خانواده‌اش پولدارترین خانواده مکه بودند. «عمیر»، پدر مصعب بسیار فرد ثروتمندی بود و علاوه بر این همسرش «خناس»، مادر مصعب هم زن بسیار ثروتمندی بوده و اگر نگوییم این خانواده ثروتمندترین خانواده مکه هستند، لااقل یکی از ثروتمندترین خانواده‌های مکه‌اند.

نویسنده کتاب «وقتی دلی» گفت: این دو ویژگی باعث می‌شود که با گرویدن فرزند این خانواده با پیامبر، درواقع کمر کفر بشکند. با این اتفاق بخش عظیمی از تبلیغات کفار خنثی می‌شود. من بیش از این توضیح نمی‌دهم و علاقه‌مندان را به خواندن رمان برای اطلاع از سرگذشت این صحابه پیامبر (ص) دعوت می‌کنم.

شهسواری در پاسخ به این سئوال که «این رمان را از آن جا که به شخصیتی تاریخی می‌پردازد می‌توان در گونه «رمان تاریخی» بررسی کرد. آیا شما به این تقسیم‌بندی قائل هستید؟» اظهار داشت: اگر منظورتان از رمان تاریخی، رمانی باشد که خلاف تاریخ نباشد، نه، این رمان، رمان تاریخی نیست. من اصرار داشتم در ابتدای کتاب این جمله بیاید که «در این اثر از تخیل بهره فراوانی گرفته شده است؛ به جز مواردی که به پیامبر (ص) و حضرت امیر (ع) ارتباط دارد.»

وی خاطرنشان کرد: موارد مربوط به این دو بزرگوار به نص صریح تاریخ اشاره دارد، اما در مورد بقیه شخصیت‌ها از تخیل فراوانی استفاده شده ‌است. از جمله خود مصعب بن عمیر. مثلاً در تاریخ هست که مصعب دوبار به حبشه می‌رود، اما در اثر ما شاهد یک بار هجرت او به حبشه هستیم. یا مثلاً در تاریخ آمده که مصعب جوانی زیبارو بوده و خیلی از خاندان‌ها علاقه‌مند بوده‌ند که او دامادشان باشد.

این نویسنده ادامه داد: در جزئیات این رمان بسیار از تخیل استفاده شده است. تعریفمان از رمان تاریخی اگر رمان بر بستر تاریخ باشد، بله این رمان را می‌شود جزو رمان‌های تاریخی حساب کرد.

شهسواری گفت: عمده زمانی که برای این اثر صرف کردم را به تحقیقات گذراندم. همان‌طور که گفتم در ابتدا قرار بود این اثر برای یک سریال تلویزیونی نوشته ‌شود. پیش از این کارهایی برای طراحی قصه شده‌ بود و به خاطر همین من در ابتدای کتاب از چند نفر از نویسندگان تشکر کردم. کاری که من کردم تکمیل این قصه و تقویت کار با مستندات تاریخی بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این زمینه کتاب‌های زیادی خواندم که ببینم روابط بین عرب جاهلی چگونه بوده و قبایل چه ارتباطاتی باهم داشته‌اند. مثلا این که بنی‌هاشم و بنی‌امیه چه جایگاه سیاسی ـ اجتماعی در مکه داشته‌اند یا یهودیان چه جایگاهی در مدینه داشته‌اند. خلاصه یکی از مهم‌ترین بخش‌های کار من تحقیقات بود.

کتاب «وقتی دلی» به عنوان یک رمان تاریخی، روایتی جذاب از زندگی یکی از اصحاب پیامبر به نام «مصعب بن عمیر» است که توسط موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب در نمایشگاه امسال عرضه شده است. مصعب که در خانواده‌ای اشرافی و بی‌اخلاق متولد شده است در نوجوانی به همراه پدرش راهی یک سفر تجاری می‌شود. اما این سفر برای او یک تجربه تازه‌ به همراه دارد و ....

کانال شهرستان ادب در پیام رسان ایتا کانال بله شهرستان ادب کانال تلگرام شهرستان ادب
تصاویر پیوست
  • «وقتی دلی» قرار بود مجموعه تلویزیونی باشد، اما کتاب شد
امتیاز دهید:
نظرات

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.