شهرستان ادب به نقل از ایکنا: محسن پرویز، همرزم شهید محمدابراهیم همت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره ویژگیهایی که سبب محبوبیت این شهید میان نسل جوان امروز شده است اظهار کرد: یکی از ویژگیهای بارز این شهید که اگر در هر کسی باشد موفق میشد، دلبسته نبودن به دنیا و مسئولیتی بود که در آن انجام وظیفه میکرد.
وی با اشاره به اینکه دلبسته نبودن در وجود همت بسیار بارز بود، افزود: طی دوران جنگ، گروهی از بزرگان شهر اصفهان نزد همت آمدند و از او خواستند که کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی شود و بر این امر نیز اصرار داشتند، ولی وی نپذیرفت؛ زیرا معتقد بود که در آن شرایط، وظیفهاش این است که در جبهه حضور داشته باشد.
پرویز، دلبسته نبودن به دنیا را نکته مهمی برشمرد و ادامه داد: برخی از افراد از روز نخست به این فکر هستند که مراتب مختلف را برای به دست آوردن پست و مقام بالاتر طی کنند، ولی همت از این دست انسانها نبود و به مفهوم کلیتر بهتر است بگوییم که اغلب کسانی که در جبهه فعالیت میکردند و اکثر آنها نیز به شهادت رسیدند، این ویژگی را داشتند.
عمل به سیره اهل بیت(ع) و دستورات قرآن
همرزم سردار خیبر در این باره که شهدا به سیره اهل بیت(ع) تأسی کردند و از قرآن برای عملکرد و رفتارشان درس گرفتند اظهار کرد: اخلاق و روحیاتی که به عنوان نکات برجسته شهدا بیان میشود، همه از سیره اهل بیت(ع) و دستورات خداوند در قرآن کریم سرچشمه گرفته است.
وی با بیان اینکه همه افرادی که در جبهه حضور داشتند کمابیش این گونه بودند و موارد استثنا در این باره وجود نداشت، ادامه داد: اگر کسی چنین نکاتی را در نظر داشته باشد و بتواند به آنها عمل کند، اقدامی بسیار شایسته انجام داده است و البته انجام چنین اعمالی بسیار سخت است.
پرویز افزود: گاهی ممکن است شخص به این مراتب نرسد که صحبتی در این باره نداریم، ولی ممکن است شخصی به این مراتب از اعمال و ایمان برسد، با این حال دنیا به او رو نکند. همت از جمله افرادی بود که در عین حال که به مراتب بالای ایمان رسیده بود، دنیا نیز به او رو کرده بود، ولی ذرهای دنیاپرستی در وجود او مشاهده نمیشد. اینکه فردی دنیاپرست نباشد چون دنیا به او رو نکرده است، کار شاخصی انجام نداده. ولی اینکه فرد از دنیایی که به او رو کرده است، رو برمیگرداند، نشان میدهد که روی نفس خود کار کرده است.
تعبیر «لا یریدون» این است که این افراد به دنیا دلبستگی ندارند
وی با اشاره به آیه «نَجْعَلُها لِلَّذِینَ لا یُرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَ لا فَساداً» ادامه داد: معنی این آیه آن است که دار آخرت برای کسانی است که طلب بزرگی و برتریطلبی در دنیا نکنند. تعبیر دیگر «لا یریدون» این است که این افراد به دنیا دلبستگی ندارند و به مقامات دنیا وابسته نیستند و بر روی زمین فساد نمیکنند. رسیدن به این مرحله و دارا شدن این ویژگیها سخت است و چنانچه فردی دارای چنین ویژگی شد، در مقابل آن پاداش اخروی دریافت میکند.
پرویز گفت: نه فقط همت که تعداد بسیاری از رزمندگان از مؤلفههای یاد شده در این آیه برخوردار بودند؛ چه فرماندهان و چه بسیجیان؛ چه نوجوانان و جوانان و چه افرادی که سن و سالی از آنها گذشته بود. مصادیق این آیه را میشد در این افراد مشاهده کرده که برای رسیدن به مؤلفههای آیات قرآن و دستورات و سیره اهل بیت(ع) تلاش میکردند و اگر کسی هم رذایلی داشت، در تلاش بود تا از آن رذایل رهایی پیدا کند.
علاقه به بسیجیان و دلبسته نبودن به دنیا، شاخصههای همت بود
همرزم شهید همت در ادامه سخنانش به علاقه دو طرفه همت و بسیجیان به عنوان شاخصه برجسته دیگر وی اشاره کرد و گفت: همت از صمیم قلب، بسیجیان را برادر خود میدانست و امکان نداشت که بتوان برای آنان کاری کرد و او در این باره کوتاهی کرده باشد که همین موضوع سبب شده بود بسیجیان نیز او را متقابلا دوست داشته باشند.
وی با اشاره به فضای صمیمی و خداجویانهای که همت در جبهه برقرار کرده بود، اظهار کرد: این موضوع در لشکر نیز مؤثر بود و ثمرات مطلوب و اثرگذاری را به دنبال داشت.
پرویز درباره رفتار شهید همت با خانوادهاش طی دوران جنگ، افزود: زمانی که همت در کردستان بود، هنوز ازدواج نکرده و تنها زمینه آشنایی او با همسرش پیش آمده بود. همسر همت نیز مانند همسران برخی از فرماندهان لشکر در شهرهای نزدیک به منطقه عملیاتی ساکن بود.
وی با بیان اینکه شهید همت عمده وقتش را در لشکر حضور داشت و کمتر پیش میآمد که نزد خانواده برود، گفت: در اردوگاه شهید بروجردی قلاجه بودم. مشاهده میکردم که تعدادی از خانوادههای رزمندگان و فرماندهان در خانههای سازمانی که سپاه در اختیار گذاشته بود، به سر میبردند و همسرانشان به آنها سر میزدند، ولی همت کمتر پیش میآمد که به خانوادهاش سر بزند.
یادآور میشود که امروز، 17 اسفند، سالروز شهادت محمدابراهیم همت، سردار خیبر است.