موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب
Menu

جلسه نقد و بررسی مجموعه‎داستان «هر زندگی یه قصه است» در شهرستان ادب برگزار شد

07 اردیبهشت 1394 11:57 | 0 نظر
Article Rating | امتیاز: 5 با 1 رای
جلسه نقد و بررسی مجموعه‎داستان «هر زندگی یه قصه است» در شهرستان ادب برگزار شد

شهرستان ادب: جلسه نقد و بررسی مجموعه‎داستانِ «هر زندگی یه قصه است» عصر دیروز یکشنبه ششم اردیبهشت، با حضور قاسمعلی فراست، دکتر محمد حنیف، علی‎اصغر عزتی‎پاک و جمعی از داستان‎نویسان جوان و علاقه‎مندان در محل موسسه شهرستان ادب برگزار شد. 

قاسمعلی فراست محمد حنیف

دکتر محمد حنیف: جسارت فراست در طرح مباحث اخلاقی و دینی‌ای است که جریان غالب ادبیات داستانی کشور از پرداختن به آن اجتناب می‌کند.

جلسه‌ی نقد مجموعه داستان «هر زندگی یه قصه است» نوشته‌ی «قاسمعلی فراست» روز یک‌شنبه ششم اردیبهشت‌ماه با حضور دکتر محمد حنیف، علاقمندان ادبیات داستانی و نویسنده‌ی اثر در موسسه‌ی شهرستان ادب برگزار شد. درابتدای این نشست، قاسمعلی فراست داستان «یک انگشت عسل» را از این مجموعه برای حاضران قرائت کرد، و سپس بحث بر سر این کتاب با سخنان دکتر محمد حنیف،‌ منتقد و نویسنده، آغاز شد. او موضوعات مورد توجه نویسنده در مجموعه‌ی «هر زندگی یه قصه است» را دینی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی برشمرد و افزود: «این مجموعه خلاف‌آمد جریانات غالب ادبی در کشور است. نویسنده با نگاه به ادبیات کهن و به روز کردن برخی درون‌مایه‌های همچنان مبتلابه انسان،  و وارد کردن مفاهیم دینی و اخلاقی به داستان، بر خلاف جریان آب شنا کرده است.» نویسنده‌ی رمان «کلاه جادویی و مجسمه‌ی مسی»، عموم قصه‌های این مجموعه را محتوامحور دانست و بیان داشت: «از خودگذشتگی می‌خواهد در این فضایی که از ضداخلاقی‌نویسی تقدیر می‌شود، یک نویسنده چنین موضوعاتی را پی‌گیری کند!» حنیف افزود: «جسارت فراست در طرح مباحث اخلاقی و دینی‌ای است که جریان غالب ادبیات داستانی کشور از پرداختن به آن اجتناب می‌کند!»

محمد حنیف در ادامه به داستان‌های دینی این کتاب، از جمله «هر زندگی یه قصه است»، «یک انگشت عسل» و «میرزا طاهر» پرداخت و گفت: «فراست در این داستان‌ها به زندگی زاهدانه توجه دارد، و پرتگاه‌های انسان‌های وارسته را نمایش می‌دهد.» این منتقد همچنین به تمایل نویسنده به قصه‌گویی اشاره کرد، و بیان صریح درونمایه را از نقاط ضعف کتاب دانست. حنیف همچنین ضرباهنگ تند داستان‌ها را ستود و با اشاره به حضور پررنگ زن‌ها در داستان‌های این مجموعه،‌ ادامه داد: «اساسا زن در کارهای فراست جایگاه رفیعی دارد؛ و او همیشه سعی کرده است مقام زنان در آثار تنزل پیدا نکند!»

پس از سخنان دکتر محمد حنیف،‌ حاضران در جلسه نیز به نوبه‌ی خود نظرات‌شان را درباره‌ی داستان‌های کتاب اظهار داشتند، و «فقدان تکنیک»، «تسلط محتوا بر دیگر عناصر داستان‌ها»،‌ »به روز بودن نگاه نویسنده»، «قوی بودن جنبه‌ی اعتراض در اغلب داستان‌ها»، و «جسارت در طرح موضوعات جدید» را از ویژگی‌های این داستان‌ها برشمردند. 

قامسعلی فراست علی اصغر عزتی پاک

این نشست با سخنان نویسنده‌ی مجموعه و پاسخ او به برخی پرسش‌های حاضرین در جلسه، راس ساعت نوزده، به پایان رسید. 


 


کانال شهرستان ادب در پیام رسان ایتا کانال بله شهرستان ادب کانال تلگرام شهرستان ادب
تصاویر پیوست
  • جلسه نقد و بررسی مجموعه‎داستان «هر زندگی یه قصه است» در شهرستان ادب برگزار شد
امتیاز دهید:
نظرات

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.