شهرستان ادب به نقل از ابنا: روحانی شیعه عربستانی «شیخ نمر باقر النمر» به دست رژیم آل سعود اعدام شد.
وزارت کشور عربستان صبح امروز شنبه 12 دی 1394 از اعدام این شخصیت برجسته به همراه 46 نفر دیگر در مناطق مختلف این کشور خبر داد.
حکم اعدام شیخ نمر در آبان 94 در دادگاه استیناف و دادگاه عالی آل سعود تأیید شد، و برگهای به همین منظور به وزارت کشور ارسال شد تا امضای پادشاه برای انجام این حکم از دفتر پادشاهی گرفته شود.
دادگاهی در عربستان در 15 اکتبر 2014 با مطرح کردن اتهامات ادعایی "فتنه انگیزی در کشور" حکم اعدام آیت الله نمر را صادر کرد.
محاکمه این عالم برجسته شیعه بدون حضور رسانه ها و بدون اجازه به وی جهت داشتن وکیل مدافع، انجام شد.
دادگاه محاکمه شیخ نمر در مارس 2013 آغاز شد و دادستانی کل عربستان در آن زمان با متهم کردن وی به فتنه انگیزی، اعدام ایشان را خواستار شد. وی در هشتم ژوئیه 2012 به دست نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. نیروهای امنیتی سعودی قبل از بازداشت شیخ نمر، خودروی او را تعقیب کرده و به سوی وی تیراندازی کردند، که در نتیجه آن، شیخ نمر به شدت مجروح شد.
در پی بازداشت این عالم برجسته شیعه، فعالیتهای اعتراض آمیز گسترده ای در شرق عربستان روی داد و چندین جوان عربستانی نیز در جریان همین اعتراضها به ضرب گلوله نیروهای امنیتی شهید و یا مجروح شدند.
در نهایت امروز وزارت کشور عربستان اعلام کرد که ۴۷ تن را به اتهام ارتکاب «جرایم تروریستی» اعدام کرده است که در میان اعدامیها نام «شیخ نمر باقر النمر» روحانی شیعه نیز دیده میشود.
دستگاه قضایی عربستان پیشتر علیه این افراد که نامی از آنها برده نشده حکم اعدام صادر کرده بود و امروز این احکام اجرا شده است.
برخی از افرادی که علیه آنها احکام اعدام صادر شده بود از اعضای گروههای تندرو از جمله داعش و القاعده هستند و در میان محکومان معترضان به سیستم حکومتی آل سعود نیز دیده میشوند.
شیخ نمر باقر النمر، روحانی شیعه و از منتقدان اصلی دولت سعودی نیز در میان کسانی بود که اخیرا دستگاه قضایی عربستان علیه وی حکم اعدام صادر کرد. منابع نزدیک به دستگاه قضایی سعودی فاش کردهاند که احکامی که امروز اجرا شده مرحله اول است و فردا نیز اشخاص دیگری اعدام خواهند شد.
بنا بر اعلام وزارت کشور عربستان از ۴۷ فرد اعدامی ۴۵ تن عربستانی، یک تن مصری و یک فرد دیگر تبعه چاد است.
در بیانیه وزارت کشور عربستان ابتدا ۳۰ اسم و سپس ۱۷ اسم دیگر اعلام شدند که به شرح ذیل میباشد:
۱. أمین محمد عبدالله ال عقالا
۲. أنور عبدالرحمن خلیل النجار
۳. بدر بن محمد بن عبدالله البدر
۴. بندر محمد بن عبدالرحمن الغیث
۵. حسن هادی بن شجاع المصاریر
۶. حمد بن عبدالله بن إبراهیم الحمیدی
۷. خالد محمد إبراهیم الجار الله
۸. رضا عبدالرحمن خلیل النجار
۹. سعد سلامة حمیر
۱۰. صلاح بن سعید بن عبدالرحیم النجار
۱۱. صلاح بن عبدالرحمن بن محمد آل حسین
۱۲. صالح بن عبدالرحمن بن إبراهیم الشمسان
۱۳. صالح بن علی بن صالح الجمعة
۱۴. عادل بن سعد بن جزاء الضبیطی
۱۵. عادل محمد سالم عبدالله یمانی
۱۶. عبدالجبار بن حمود بن عبدالعزیز التویجری
۱۷. عبدالرحمن دخیل فالح الفالح
۱۸. عبدالله سایر معوض مسعد المحمدی
۱۹. عبدالله بن سعد بن مزهر شریف
۲۰. عبدالله صالح عبدالعزیز الأنصاری
۲۱. عبدالله عبدالعزیز أحمد المقرن
۲۲. عبدالله مسلم حمید الرهیف
۲۳. عبدالله بن معلا بن عالی
۲۴. عبدالعزیز رشید بن حمدان الطویلعی
۲۵. عبدالمحسن حمد بن عبدالله الیحیی
۲۶. عصام خلف محمد المذرع
۲۷. علی سعید عبدالله آل ربح
۲۸. غازی محیسن راشد
۲۹. فارس احمد جمعان آل شویل
۳۰. فکری علی بن یحیی فقیه
۳۱. فهد بن أحمد بن حنش آل زامل
۳۲. فهد عبدالرحمن أحمد البریدی
۳۳. فهد علی عایض آل جبران
۳۴. ماجد إبراهیم علی المغینیم
۳۵. ماجد معیض راشد
۳۶. مشعل بن حمود بن جویر الفراج
۳۷. محمد عبدالعزیز محمد المحارب
۳۸. محمد علی عبدالکریم صویمل
۳۹. محمد فتحی عبدالعاطی السید
۴۰. محمد بن فیصل بن محمد الشیوخ
۴۱. مصطفی محمد الطاهر أبکر (اهل کشور چاد)
۴۲. معیض مفرح علی آل شکر
۴۳. ناصر علی عایض آل جبران
۴۴. نایف سعد عبدالله البریدی
۴۵. نجیب بن عبد العزیز بن عبد الله البهیجی
۴۶. نمر باقر أمین النمر
۴۷. نمر سهاج زید الکریزی
در فهرست بالا نام سه شیعه عربستانی دیگر («محمد الشیوخ»، «علی سعید آل ربح» و «محمد علی صویمل») نیز دیده می شود.
عجیب تر اینکه رژیم ستمگر آل سعود، نام این چهار زندانی سیاسی را در فهرست مذکور در کنار متهمانی از شبکه تروریستی القاعده قرار داد تا اینگونه القاء کند که این افراد نیز تروریست بوده اند!
شیخ نمر النمر کیست؟
نمر باقرامین النمر در سال ۱۳۷۹ هجری قمری مصادف با ۱۹۶۸ میلادی، در شهر «العوامیه» در استان القطیف در شرق عربستان در خانوادهای اهل علم و دین به دنیا آمد که از آن علمایی چون «آیتالله شیخ محمد بن ناصر آل نمر» (قدس سره) و خطبای حسینی چون جدش حاج «علی بن ناصر آل نمر» سر بر آورده بودند.
آیت الله نمر النمر تحصیلات مقدماتی خود را در شهر العوامیه به پایان رساند و در سال ۱۴۰۰ هجری قمری مصادف با ۱۹۸۹ میلادی، برای آشنایی نزدیکتر با انقلاب اسلامی ایران و تحصیلات حوزوی ابتدا به ایران مهاجرت کرد تا در تهران در حوزه علمیه حضرت قائم(عج) حضور پیدا کند که در همان سال توسط آیتالله سید محمدتقی مدرسی در تهران تأسیس شده بود.
شیخ نمر پس از ۱۰ سال تحصیل در حوزه علمیه حضرت قائم(عج)، عازم سوریه شد و در حوزه علمیه حضرت زینب(ع) برای ادامه تحصیلات حوزوی و علوم دینی نام نوشت و در حضور اساتید این حوزه به تحصیل پرداخت.
شیخ نمر سالها اداره حوزه علمیه حضرت قائم(عج) در تهران و سوریه را برعهده داشت و تلاش بسیاری برای توسعه و پیشرفت این مراکز انجام داد.
پس از بازگشت به عربستان مرکز مذهبی «الإمام القائم(عج)» را نیز در العوامیه تأسیس کرد که در واقع سنگبنای «مرکز اسلامی» در سال ۱۴۲۲ هجری قمری مصادف با ۲۰۱۱ میلادی بود.
فعالیت های وی باعث شد که بارها بازداشت و چندین بار مجبور به تحمل حبس، گردد.
در هشتم ژوئیه 2012 و پس از آنکه شیخ نمر در نماز جمعه به سرکوب مردم بحرین به وسیله آل سعود اعتراض کرد، مجدداً به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد. نیروهای امنیتی سعودی قبل از بازداشت شیخ نمر، خودروی او را تعقیب کرده و به سوی وی تیراندازی کردند، که در نتیجه آن، شیخ نمر بشدت مجروح شد.
شیخ نمر در حالی که از داشتن وکیل مدافع محروم بود محاکمه و به اعدام با شمشیر محکوم شد.
وی سرانجام صبح امروز شنبه 12 دی 1394 پس از چند سال زندان و شکنجه، با حکم بیدادگاه سعودی و تأیید دیوان پادشاهی آل سعود، اعدام شد و به لقاء الله پیوست.