شهرستان ادب: عصر روز گذشته گروهی از مدیران و هنرمندان موسسه شهرستان ادب به عیادت داستاننویس مطرح روزگارمان، جناب آقای فیروز زنوزی جلالی رفتند.
در عیادت از استاد زنوزی جلالی، آقایان علیاصغر عزتیپاک، علیمحمد مودب، علی داودی، محمدحسین نعمتی، محمدقائم خانی، سیدحسین موسوینیا و حسن صنوبری به نمایندگی از دیگر اعضای شهرستان ادب حضور داشتند. عزتیپاک مدیر دفتر داستان موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب ضمن گرامیداشت جایگاه زنوزی جلالی و رمانهایی مثل «قاعده بازی» و «مخلوق» در ادبیات امروز گفت: «به نظر من از فنیترین نویسندگان امروز ما -به خصوص در ادبیات انقلاب- فیروز زنوزی جلالی است و ایشان چه در نثر و چه در روایت توانایی بسیاری دارند و کارهایشان جزو آثار شاخص دو دهه اخیر است».
این میهمانی صمیمانه با سخنان فیروز زنوزی جلالی که از لحاظ جسمی نسبت به گذشته در وضعیت مناسبی به سر میبردند و بسیار بهبود پیدا کرده بودند ادامه پیدا کرد. ایشان در سخنانشان ابتدا به تجربیاتشان در دورۀ بیماری و روایت تاثرشان از مظلومیت بیماران دیگر هماتاقی پرداختند. فیروز نوزی جلالی سپس به بیان مطالبی درمورد کتاب و ادبیات و عالم نشر پرداخت. وی در این بخش از سخنانش به موفقیت و جدیشدن حضور شهرستان ادب در ادبیات داستانی امروز پرداخت. جلالی با تشکر از تداوم «یکشنبههای داستان» شهرستان ادب، انتشار وزین کتاب «قاف» را گامی موفق و موثر در تولید، نشر و حمایت خوب آثار داستانی عنوان کرد. وی همچنین ضمن پرسش از روند «مدرسه رمان» شهرستان ادب این اقدام شهرستان ادب و تلاش برای شناسایی و پرورش استعدادهای جوان داستانی و به خصوص غیر تهرانی در مدرسه رمان و انتشارات شهرستان را ستود. او در این بخش از سخنانش به لزوم حمایت جایزهها از استعدادهای جوان و گمنام پرداخت. وی با بیان خاطراتی از تجربۀ حضور خود در داوری بعضی جایزهها تاکید کرد متاسفانه بعضی از جایزهها در این زمینه به وظائف خود عمل نمیکنند، یا جایزه نمیدهند، یا به اسمهای مشهور جایزه میدهند و یا از سر رفیقبازی و باندبازی.
در بخش دیگری از این جلسه علیمحمد مودب صحبت را به رمان «برج 110» آخرین نوشتۀ زنوزی جلالی کشاند. استاد زنوزی تاکید کرد که «در این رمان نام امام علی (علیه السلام) حضور ندارد اما روح امام علی حضور دارد و این هم به سبب ارادت ویژۀ من به امام علی در طی زندگی است. به نظر من در ادبیات مذهبی بسیار رو و مستقیم به مفاهم مذهبی پرداخته میشود، اما امام علی در رمان من بسیار غیر مستقیم و ضمن روایت یک جهان افسانهای حضور دارد». زنوزی همچنین ضمن انتقاد از کلیشهای و تکراری شدن موضوعات رمانهای ایران گفت: یکی از بزرگترین معضلات رمان ما از قبل ازانقلاب و حتی سینمای ما، پیدا کردن موضوع خوب جدید و آفرینش یک جهان نو و فکر نو است. متاسفانه ما در ادبیاتمان خیلی خود را تکرار میکنیم و اندکی طروات و تازگی نداریم در کارها. گاهی که حرفی نو گفته میشود تا مدتها تکرار میشود. من سعی کردم در هیچکدام از آثارم شبیه به آثاران دیگر حتی آثار دیگر خودم نباشم.»
زنوزی در بخش دیگری از سخنان از نوشتههای منتشرنشدۀ خود سخن گفت. از جمله جلد دوم رمان مخلوق با عنوان «تقدیرات» که نگارشش به پایان رسیده است و کتاب تازهای که نگارشش رو به پایان است و قرار است نام «خویشتنکشی» را بر خود داشته باشد.
مرتبط:
* آرزوی سلامتی برای فیروز زنونی جلالی عزیز
* فیروز زنوزی جلالی در نشست لذت داستان شهرستان ادب
* فیروز زنوزی جلالی در چالش خاطره و رمان شهرستان ادب
نام الزامی می باشد
ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
Website
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز