یازدهمین در اخبار نبشته است / خبر سوم
کریکت و کاپیتالیسم هندی
14 اسفند 1397
15:37 |
0 نظر
|
امتیاز:
با 0 رای
شهرستان ادب / در اخبار نبشته است یازدهم / خبر سوم : رمان تازه آراویند آدیگا درباره ورزش کریکت است. غالباً نویسندگانی به سراغ نوشتن درباره ورزش میروند که عاشقش باشند. وقتی نوبت به آدیگا میرسد ماجرا تفاوت میکند: «احساس من نسبت به کریکتی که امروز در هند بازی میشود چیزی است شبیه به انزجار. اغلب میگویند که کریکت و بالیوود دو مذهب واقعی در هند هستند و مردم کشور را با هر پسزمینهای حول خود متحد میکنند اما این تمام واقعیت نیست.»
آدیگا از بزرگترین نویسندگان هندی و برنده جایزه بوکر، با نخستین رمانش «ببر سفید» به شهرت رسید. فقر و اختلاف طبقاتی و تبعیض دغدغههای همیشگی اوست. «ببر سفید» نیز به نزاع میان فقیر و غنی، و شهر و روستا در هندوستان معاصر میپرداخت. کتاب تازه او «روز گزینش» درباره پدری است که آیندهای درخشان برای پسرانش در ورزش کریکتِ هند متصور است.
علت تنفر آدیگاه از کریکت را بهتر است از زبان خودش بشنویم: «پول هنگفتی در کریکتِ هندی موجود است. در گذشتههای دور وقتی کریکت در انگلستان آغاز شد، به نوعی واکنشی بود در برابر سرمایهداری صنعتی آن زمان. اما از دو دهه پیش اوضاع در هند تغییر کرد و حالا کریکت نوکِ سرنیزه سرمایهداری نوین هند به شمار میرود. به این معنا که از کریکت استفاده میشود تا همه چیز را به مردم بفروشند، از تلفن همراه گرفته تا مواد مصرفی مثل شامپو و صابون.»
نویسنده 44 ساله هندی از شرطبندی در این ورزش نیز انتقاد کرده است و گفته است که به دیگر رشتههای ورزشی نیز سرایت کرده است و مردم درباره هر ورزشی قمار میکنند، چه هند در آن مسابقات ورزشی باشد، چه نباشد.
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.