حالا خبرهای خوبی از این استاد به گوش میرسد، اول اینکه مایل هروی از بیمارستان به خانه منتقل شده است و حالش بهتر است و بعد اینکه در دانشگاه فردوسی مشهد، مراسمی با عنوان «مقام علمی نجیبِ مایل هروی»، در بزرگداشت او برگزار شده است. استاد محمدجعفر یاحقی در این مراسم اشاره کرده است: «ما باید زودتر به فکر تجلیل از ایشان میافتادیم، چراکه بیشتر یافتههای ایشان از خراسان است و این حق را بر گردن ما و دانشگاه فردوسی داشتند. ایشان از سال 1380 که در تهران سکونت داشتند، در این مدت نسل نوین دانشجویان دانشگاه فردوسی از حضور ایشان محروم بودند. در این مدت برای آموزش به دانشجویان، مبنای کار ما الهام گرفتن از کتابهای استاد مایل هروی بود.»
یاحقی زمینههای فعالیت تخصصی استاد مایل هروی را نیز چنین معرفی میکند: «یکی از حوزههای اصلی استاد هروی مدحشناسی به معنای وسیع است و اگر ایشان مصحح خوبی است، به دلیل شناختن بسیار خوب مدح است. بعد از مدحهای عرفانی، عرفانپژوهی و عرفانشناسی نیز در حوزه تخصصی استاد قرار میگیرد. استاد مایل هروی به سراغ عرفای گمنام اما موثر میرود. دیگر کار مهم ایشان احیای رسایل خطی است.»
نجیب مایل هروی متولد ۱۳۲۹ در هرات افغانستان است. وی سال ۱۳۵۰ به ایران و شهر مشهد آمد و تحصیلات عالیه خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه فردوسی مشهد به پایان برد و در سال ۱۳۵۷ با دختری ایرانی ازدواج کرد و صاحب دو فرزند شد. نجیب مایل هروی پس از مدتی فعالیت در موسسه پژوهشهای اسلامی در مشهد، به تهران آمد و به عنوان محقق در کتابخانه مجلس شورای اسلامی مشغول به کار شد. او دارای تالیفات متعددی است و مقالاتی را نیز برای دانشنامه مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی نوشته است.
نام الزامی می باشد
ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
Website
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز