شهرستان ادب: نشست خبری سومین دوره شبهای شعر انقلاب اسلامی، صبحِ امروز در موسسه شهرستان ادب برگزار شد.
در این نشست که با حضور دکتر علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری، علی محمد مودب، مدیر عامل موسسه شهرستان ادب، مرتضی امیری اسفندقه، دبیر علمی سومین دوره شب های شعر انقلاب ونمایندگان دیگر نهادهای مشارکتکننده در این برنامه برقرار بود؛ علیمحمد مودب با اشاره به میزان اهمیت شعر به عنوان ستونِ خیمۀ فرهنگ و جدیترین هنر سرزمین ما گفت: «متاسفانه خیلی از مطبوعات و رسانهها، شأنی که شایستۀ شعر باشد، برای آن قائل نیستند و توجهی به مقولۀ ادبیات انقلاب ندارند». او با بیان این نکته که هر پدیدهای برای رواج و رونق خود، نیازمند محافل و انجمنهاییست تا بتواند در آن رشد کند و بازبینی شود، افزود: «به حمدالله، علیرغم همۀ محدودیتهایی که در حوزۀ رسانه برای شعر وجود دارد، انجمنهای ادبی در کشور ما سابقۀ زیادی دارند و در شهرهای مختلف فعال هستند. تا امروز هم، همین انجمنهای ادبی توانستهاند شاعر تربیت کنند و شعر ما را زنده نگه دارند». مودب ادامه داد: «شعر انقلاب تبعا انجمنهای متعددی دارد که در شهرستانهای مختلف کار کردهاند و پیشینۀ شعر انقلاب و میراثی که به ما رسیده، میراث همین انجمنهاست».
وی با اشاره به اینکه شعر، نسبت به دیگر هنرها جلوتر است و شاعران انقلاب همیشه پیشگام بودهاند گفت: «چه پیش از انقلاب، چه در آغازین روزهای انقلاب، چه در دوران جنگ و چه اکنون، شعر انقلاب جرقهها و درخششهای خوبی داشته و چهرههای خوبی را ارائه کرده. به طوریکه شعر انقلاب دارد خودش را به عنوان یک سبک ادبی وارد دنیای هنر کرده است».
قزوه با بیان این نکته که در مقایسه با هنرهایی همچون سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی، بیشترین بار هنر انقلاب را، شعر انقلاب بر دوش میکشد، افزود: «مطمئن هستم که میزان رضایت مقام معظم رهبری از شعر بیش از دیگر هنرهاست. چون ایشان یک منتقد ادبی و آشنا با مقولات هنری هستند و بنابراین میتوان جایگاه شعر را در میان دیگر هنرها به خوبی شناخت».
مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزۀ هنری گفت: «شعر انقلاب تنها به موضوعات انقلابی محدود نمیشود و موضوعات انسانی مثل زندگی و مشکلات مردم، موضوعات اجتماعی، موضوعات آیینی و همچنین عاشقانههای نجیب که نیاز امروز جامعۀ ماست در این مجموعه جا دارد، که شعر انقلاب مانند یک منتقد، در مقابل برخی شعرها که نوعی ولنگاری و خمودگی در خود دارند، موضع گرفته است.»
قزوه در پایان با اشاره به اینکه سال جاری، عنوان اقتصاد مقاومتی در خود دارد گفت: «تلاش ما این است که با کمترین هزینه، بهترین برنامه ها را اجرا کنیم».
در سومین نشست خبری شبهای شعر انقلاب که صبح امروز در موسسه شهرستان ادب برگزار شد، مرتضی امیریاسفندقه به عنوان دبیر علمي این دوره با بیان اینکه شعر انقلاب، یادآورِ شعر پارسی از قرن سوم تا امروز است، گفت: «هر وقت که جامعه در حال فراموش کردن زندگی بود – همین زندگی که خداوند جان و خرد آن را دوست دارد – شعر انقلاب آمد تا دوباره آن را یادآوری کند و ما امروز در اوج این انقلاب قرار داریم».
او ادامه داد: «شعری که در کاشان، تربت و روستاهای تهران سروده میشود، تنها با خودش مقابله نمیکند؛ که با نیویورک هم حرف میزند. اگر لازم باشد با واژههای خود آنها صحبت کنیم، باید با زبان پاریسی، پارسی حرف بزنیم، فکر و فرهنگ خودمان را معرفی کنیم و پرهیز و پروا و هراسی نداشته باشیم». امیریاسفندقه این اندیشه را دور از مبالغه، اغراق و خودستایی دانست و گفت: «قلمها باید توجه و توکل داشته باشند. در جهان کسی که شعر نخوانده و موزون نباشد انسان نیست. چرا که انسان به طور کلی شاعر است. ما با آن کسانی کار داریم که شاعریِ آنها محرز است و کسانی نیستند که تنها در بحر مشتق و بحر مضارع غرق شده اند».
نام الزامی می باشد
ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
Website
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز