شهرستان ادب: دومین مطلب از پرونده «نامههایی به آقای رئیس جمهور» اختصاص دارد به سخنان فرهاد حسنزاده داستاننویس، طنزپرداز و فعال ادبیات کودک و نوجوان. حسنزاده تاکنون توانسته جایزههای متعدد ملی و بینالمللی را برای آثارش کسب کند و مشهورترین اثر او کتاب «زیبا صدایم کن» است.
سوال پرونده ما که ازآقای حسنزاده و دیگر شاعران و نویسندگان پرسیده شده است چنین است:
* مطالبات فرهنگی شما از رئیس جمهور آینده و منتخب مردم در انتخابات ۱۳۹۶ چیست؟
فرهاد حسنزاده :
مطالبات فرهنگی خیلی زیاد و گسترده هستند. برخی روبنایی و برخی زیربنایی. در این كشور طی سالهای گذشته دولتها در صدد رشد اقتصادی و ... بودند. فرهنگ و هنر كاملا مظلوم مانده است. سادهترین و كمترینشان این است:
1. اصلاح ساختار آموزش و پرورش و كاربردی كردن آموزشهای دانشآموزان كه منجر به سبك كردن حجم درسها و اطلاعات غیرلازم و ایجاد فرصت برای یادگیری و مطالعۀ كتابهای غیردرسی بشود.
2. برداشتن ممیزی یا لااقل ایجاد قوانینی ثابت و غیرسلیقهای كه مولف و ناشر به آن آگاه باشد و منجر به حبس اثر و كشتن خلاقیت نویسنده و هنرمند نشود.
3. حذف سلیقۀ خاص از مدیریتهای صدا و سیما و تبدیل آن به یك رسانۀ كاملا ملی و فراگیر و غیرجناحی.
4. ایجاد انگیزۀ مادی و معنوی برای كار تخصصی و آموزش خلاقیت محور در معلمان و كتابداران و مربیان پرورشی مدارس و مراكز آموزشی.
5. توجه ویژه به اصحاب واقعی فرهنگ بدون چشمداشت سیاسی و توقع تبلیغاتی و سیاسی.
6. تشویق بخش خصوصی به برگزاری جشنوارههای ادبی و فرهنگی و حمایت بدون چشمداشت و سیاسی از این جشنوارهها.
7. پیوستن به قانون حق كپیرایت جهانی برای به رسمیت شناخته شدن ایران در حوزههای مختلف تولید فكری و راهیابی آثار مكتوب ایرانی در جهان.
8. حمایت مالی (گرنت) از آثار ادبی كه توان ترجمه و انتشار در سایر كشورها را دارند. این حمایت باید براساس واقعیت و قدرت كتابها باشد نه سلیقهای و خاص یك روند فكری.
9. ایجاد فرصت برای رشد و شكوفایی جوانان علاقمند به فرهنگ.