موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب
Menu
پیشکسوت ترانه انقلاب

پیشکسوت ترانه انقلاب، استاد حمید سبزواری درگذشت

22 خرداد 1395 12:19 | 0 نظر
Article Rating | امتیاز: با 0 رای
پیشکسوت ترانه انقلاب، استاد حمید سبزواری درگذشت

شهرستان ادب: استاد حمید سبزواری، شاعر ترانه‎ها و تصنیف‎های ماندگار انقلاب اسلامی و دفاع مقدس،  در بیمارستان آسیای تهران دار فانی را وداع گفت.

حسين آقاممتحنى، متخلّص به «حميد» و معروف به سبزوارى، فرزند عبدالوهاب، در سال ۱۳۰۴ در شهر سبزوار به دنیا آمد و پس از عمری فعالیت ادبی و انقلابی صبح امروز در سن 91سالگی از دنیا رفت.  تشییع پیکر این هنرمند انقلاب اسلامی به احتمال زیاد فردا از ساعت 10صبح در مقابل حوزه هنری استان تهران ومراسم  تدفین ایشان در زادگاهشان سبزوار برگزار خواهد شد.

ترانه‎های زیبای زنده‌یاد سبزواری، آیینۀ ادوار مهم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بود و مردم ایران در مواقع حساس تاریخی این ترانه‎ها او را زمزمه کرده‎‎اند. «بانگ سرخ آزادی» عنوان یادداشت اختصاصی «پرونده ادبیات انقلاب» شهرستان ادب است که پیش از این به همین ترانه‎های استاد سبزواری پرداخته است.

موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب درگذشت استاد سبزواری را به خانوادۀ محترم این شاعر انقلابی و عموم اهالی ادبیات تسلیت می‎گوید.


گفتنی‎ست هفت دفتر از حمید سبزواری به چاپ رسیده است که به ترتیب عبارتند از :

1-سرود درد

سرود درد، نخستین دفتر شعر حمید سبزواری است که سروده های سالها 36 تا 57را در بر می گیرد، دوران بیست و یک ساله ای که مشحون از وقایع سیاسی و رنج و دردمندی شاعر است.

اشعار آزاد و کلاسیک حمید در این دفتر خبر از وجدان بیدار و آگاهی اجتماعی وی در شرایط دشوار می دهد.

در این دفتر حدود 65 غزل،36 قصیده، 5 مثنوی، 34 شعر نو، 19 چهارپاره، 16 ترانه، سه مسمط، دو قطعه و یک ترکیب بند وجود دارد.

سرود درد، با مقدمه رهبر معظم انقلاب و همچنین مقدمه ای از استاد شاهرخی و سراینده در سال 1367 توسط انتشارات کیهان منتشر شده است.

2-سرود سپیده

سرود سپیده، دومین دفتر اشعار معاصر حمید سبزواری است که همچون دفتر نخست با مقدمه رهبر معظم انقلاب و استاد صادق آینه وند منتشر شده است.

در این دفتر نیز که اشعاری به شیوه نو و کلاسیک آورده شده است حدود 94 غزل،31 قصیده، 16مثنوی، دو قطعه، 138رباعی، سه ترکیب بند، سه مسمط، دو ترجیع بند، 9چهارپاره و 12شعر نو وجود دارد.

این دفتر درسال 1368 به وسیله انتشارات کیهان منتشر شده است.

3-کاروان سپیده :

کاروان سپیده در برگیرنده 26 قطعه از اشعار حمید سبزواری است که سومین اثر وی می باشد و دارای طلیعه ای از سراینده با عنوان ˈسخنی از سر وظیفهˈ و نیز مقدمه کوتاهی از ناشر است.

کاروان سپیده در سال 1373 توسط انتشارات حوزه هنری واحد شعر ادبیات و هنر مقاومت منتشر شده است.

4-یاد یاران:

یاد یاران مثنوی نسبتا بلندی است در رثای جهادگر شهید مهندس سید محمد تقی رضوی و جمعی از شهیدان دفاع مقدس.

حمید در این اثر به تناسب حال و مقام به شرح دلتنگی های خویش می پردازد و با مروری بر وقایع انقلاب و دفاع مقدس به معرفی شهید رضوی پرداخته و ویژگی های ممتاز وی را برشمرده و به تناسب از دیگر سرداران شهید یاد می کند.

ˈیاد یارانˈ را کنگره بزرگداشت سرداران شهید سپاه و کمیته انتشارات در سال 1376منتشر کرده است.

5 - گزیده ادبیات معاصر:

از کارهای شایسته ای که پس از انقلاب توسط ˈکتاب نیستانˈ صورت گرفت چاپ گزیده آثاری از شاعران معاصر است.

سی و پنجمین اثر از این مجموعه، گزیده اشعار حمید سبزواری است که در آن 34 شعر سبزواری را از سالهای دور تاکنون در بر می گیرد.

6- به رنگ آمده دشمن :

به رنگ آمده دشمن، با عنوان اولیه ˈبار دیگر مسجد ضرارˈ منظومه ای است کوتاه با 56 بیت در قالب مثنوی که در آن سبزواری شیوه های فرهنگی دشمنان انقلاب و اسلام را پس از پذیرش قطعنامه 598 بیان کرده است.

این منظومه که بارنخست درروزنامه کیهان به چاپ رسید، به دلیل اهمیت ویژه به سفارش و تاکید رهبر معظم انقلاب به صورت جزوه ای مستقل با ابیاتی افزوده به چاپ رسید که آن را سازمان تبلیغات اسلامی درسال 1368 چاپ ومنتشر کرده است.

7-سرودی دیگر:

این دفتر دربرگیرنده 142 قطعه از تازه ترین اشعار کلاسیک حمید از 1366 تاکنون است.

در اردیبهشت ماه 1381 به همت سازمان صدا و سیما و انجمن قلم در آئینی با عنوان ˈآفرین روشنانˈ مراسم نکوداشت شاعر در سالن کوثر سازمان صدا و سیما برگزار شد که رهاورد آن ˈسرودی دیگرˈ می باشد.

این کتاب با مقدمه سبزواری و نیز یادداشت ستاد برگزاری آیین ˈآفرین روشنانˈ توسط انتشارات سروش درسال 1381 به چاپ رسیده است.


کانال شهرستان ادب در پیام رسان ایتا کانال بله شهرستان ادب کانال تلگرام شهرستان ادب
تصاویر پیوست
  • پیشکسوت ترانه انقلاب، استاد حمید سبزواری درگذشت
امتیاز دهید:
نظرات

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.