شهرستان ادب: کتاب دیگری که متناسب با هفته وحدت و ایام میلاد حضرت محمد مصطفی (ص) خدمت شما معرفی میکنیم «محمد رسولالله در هزارسال شعر فارسی» است.
این کتاب که به همت جعفر ابراهیمی (شاهد) گردآوری شده است دقیقا در همان موضوع کتاب «نعت حضرت رسول اکرم (ص) در شعر فارسی» است و حتی بهنظر میرسد گردآورنده ایدۀ اصلی کتاب را از همان کتاب پیشین گرفته است، هرچند مولف در مقدمه به این تاثیرپذیری اشاره نکرده است. چه اینکه به جز همگونیِ محتوایی و ساختاری این دو کتاب، در بخش منابع کتاب «محمد رسولالله در هزارسال شعر فارسی» نام کتابِ «نعت حضرت رسول اکرم (ص) در شعر فارسی» به عنوان آخرین منبع درج شده است. شباهتهای کوچکتری هم وجود دارد، مثلا کتاب آقای ابراهیمی هم با همان آیهای آغاز شده که کتاب مرحوم آقای دهشیری:
«ان الله و ملائکته یصلون علی النبی یا ایها الذین آمنوا صلوا علیه و سلموا تسلیما» (سوره احزاب - آیه ۵۶)
اگر از فضل تقدم کتاب آقای دهشیری بگذریم، دو فضیلت کتاب آقای ابراهیمی یکی این است که در بازار موجود است و دیگری افزایش تنوع شاعران است. گفتنیست «محمد رسولالله در هزارسال شعر فارسی» سال ۱۳۸۵ که به سال «پیامبر اعظم» نامگذاری شده بود از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است.
برای پیامبر اسلام از این شاعران در این کتاب اثر آمده است:
« رودکی، کسایی، فردوسی، ناصر خسرو، فخرالدین اسعد گرگانی، سنایی، جمال الدین عبدالرزاق محمد اصفهانی، نظامی، عطار، خاقانی، عراقی، کمالالدین اسماعیل اصفهانی، مولوی، امیر خسرو دهلوی، اوحدی، خواجوی کرمانی، سعدی، عضد یزدی، حافظ، سلمان ساوجی ، جامی، هلالی، وحشی بافقی، محتشم کاشانی، عرفی شیرازی، فیض کاشانی، صائب تبریزی، مشتاق اصفهانی، صبا، وصال شیرازی، یغمای جندقی سروش اصفهانی، عظیم، قاآنی، صفیعلیشاه، عاشق اصفهانی، ادیب فراهانی، بهار و شهریار »
ابراهیمی نیز چون دهشیری، ضمن معرفی کوتاه هر شاعر، یک یا چند شعر او در نعت پیامبر (ص) را آورده و سپس کلمات و اصطلاحات شعر را توضیح داده است.
نام الزامی می باشد
ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
Website
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز